VUČIĆA BI DA STRELJAJU ISTO KAO ŠTO SU ČAUŠESKUA

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saša Janković povezivanjem Aleksandra Vučića i Nikolaja Čaušeskua, rumunskog diktatora koji je streljan, priziva haos i krvoproliće na ulicama, upozoravaju naprednjaci i socijalisti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Opozicija ne bira sredstva u napadu na našeg predsednika

Lider pokreta slobodnih građana nije usamljen, za nasilje i obračun sa neistomišljenicima ovih dana iz sve snage agituju Boško Obradović i njegov koalicioni partner Milan Stamatović. Prvi je posle prebijanja novinarki Pinka Gordane Uzelac i Mare Dragović zapretio vlasniku Pinka Željku Mitroviću, dok je Stamatović posle prebijanja novinarki ispred zgrade Pinka poručio da će se "ovo seme proširiti na celu Srbiju".

Rekao sam mu da ću biti taj koji će ga spasti da ne doživi sudbinu Čaušeskua, Saša Janković, PSG

I SNS i SPS navode da jasno vide da je cilj Jankovića, koji je pretendovao da bude predsednik Srbije i kome su građani dali oko 40 odsto manje glasova nego Vučiću, da legitimno izabranu vlast sruši rumunskim scenarijom.

OVAKO PRETI OPOZICIJA
Rumunski scenario (Vuk Jeremić i Saša Janković)
Pišanje po grobovima (Sergej Trifunović i Saša Janković)
Vešanje na bandere (Boško Obradović)
Seljačka šamarčina "zavrat" (Vlado Georgijev, pristalica Saše Jankovića)
Metak u čelo (Jelena Maćić, pristalica Vuka Jeremića)
Makedonski scenario (Branimir Kuzmanović, DS)

Povod za ovakvu reakciju SNS i SPS jeste izjava lidera PSG koji je pokušao da "objasni" da mu je cilj da zaštiti Vučića?!

- Aleksandar Vučić podsvesno teži scenariju u kome pali sve oko sebe, kao Neron Rim. Pre tri godine sam mu rekao da ću u budućnosti biti taj koji će ga spasti da ne doživi sudbinu Čaušeskua. Tako ne treba da završi niko, na takvim osnovama se budućnost teško gradi - rekao je Janković u intervjuu za NIN.

Vučević: Pomozite sebi i Srbiji, potražite stručnu pomoć, bivši kvazizaštitniče, večiti mrzitelju

Potpredsednik SNS Miloš Vučević smatra da Jankovića treba da bude sramota zbog ove izjave, "kao i sve one koji mu daju publicitet tako što 'prepakuju' njegove poruke mržnje i pozive na streljanje".

- Sram vas bilo što se kukavički krijete iza naslovnih strana, iza raznog šljama koji je decenijama pljačkao i ponižavao Srbiju, koji je u vama imao zaštitnika, što ste samo njima takvima i bili sve vreme. Pomozite sebi i Srbiji, potražite stručnu pomoć, bivši kvazizaštitniče, večiti mrzitelju - naveo je Vučević.

VULGRANA PRETNJA

Žustra reakcija stigla je i iz SPS:

- U ponavljanju ove zloslutne paralele sa rumunskim događajima od pre skoro tri decenije nema nikakve dobronamernosti, već isključivo ideje da se politički poraz i odsustvo konkretnog političkog programa nadoknadi prizivanjem nekakvog uličnog obračuna.

SPS: Ideja je da se politički poraz nadoknadi prizivanjem uličnog obračuna

Socijalisti Jankoviću poručuju da ne brine o Vučiću, koga je narod prepoznao kao reformatora.

- Uvereni smo da građani Srbije nikada neće dozvoliti da čovek koji je bio na marginama političkog života i koji s osmehom govori o mržnji i koji svojim nastupima poziva na nemire dođe u priliku da u Srbiji bude bilo šta više od onoga što je sada - bivši "zaštitnik građana" - poručuju socijalisti.

 

Janković, uz Dveri, koje prebijaju žene, novinarke, najjmilitantnija je politička struja danas u Srbiji, Nebojša Krstić, marketinški stručnjak

Medijski stručnjak Nebojša Krstić kaže da je ova Jankovićeva izjava vulgarna pretnja nasiljem.

- On na uvijen način, ovaj put, baš kao i nekoliko puta do sada, nagoveštava nasilje, kojem želi da pribegne. Janković, uz Dveri, koje prebijaju žene, novinarke, najjmilitantnija je politička struja danas u Srbiji i zato me ne čudi što se njegovi originalni podržavaoci svakodnevno, s pravom, distanciraju od njega.

S reči na dela

Prostorije opštinskog odbora SNS Lajkovac razbijene su i zapaljene tokom pretprošle noći. Na sreću, niko od stotinak građana koji žive u zgradi gde se nalaze prostorije lajkovačkog OO SNS nije povređen.

- Ovaj čin vandalizma predstavlja ne samo još jedan u nizu mnogobrojnih napada na SNS i Aleksandra Vučića već direktan napad na imovinu i život građana opštine Lajkovac, i to od onih koji, osim mržnje i laži, nemaju šta da ponude svojim sugrađanima, a nedostatak bilo kakvog programa zamenjuju nasiljem - navedeno je u saopštenju lajkovačkog SNS, koji je pozvao nadležne da hitno reaguju i počinioce privedu pravdi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (67)

Loading
max

22.09.2017 06:18

Sem pretnji, lazi i afera opozicija nema sta drugo da ponudi.

katarina

22.09.2017 06:21

Svasta ce ovom Jankovicu pasti na pamet, ja razumem da je neko zeljan vlasti, ali da aludira na krvoporolice, to stvarno nije u domenu jednog politicara.

Mikii

22.09.2017 06:25

Ovakve pretnje treba sto pre spreciti!

Milan

22.09.2017 06:29

Saša Janković kao i mnogi oko njega prizivaju Rumunski scenarijo jer nisu sposobni da legalnim putem dođu na vlast a to im je jedini cilj u životu.