Piše se nova presuda Miškoviću

Autor: politika.rs

Vesti

20.09.2017

22:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud doneo je odluku povodom žalbi na presudu kojom je Miroslav Mišković, vlasnik "Delte", osuđen na pet godina zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara.

RepublikaFoto: Tanjug
I njega zanima šta je sud odlučio: Miroslav Mišković

Kako odluka glasi, odnosno da li će presuda biti potvrđena, ukinuta ili preinačena, za sada je strogo čuvana tajna, jer je u toku izrada pisanog saopštenja, navodi "Politika" pozivajući se na izvore iz suda.

Tek kada presuda bude napisana, Apelacioni sud će saopštiti šta je odlučio, dodaje "Politika".

Javni deo drugostepenog žalbenog postupka okončan je u maju. Procedura zahteva da veće od petoro sudija, kojim predsedava sudija Veroljub Cvetković, zaseda na nejavnoj sednici i da zatim glasaju. Pošto je odluka glasanjem doneta, sada se piše presuda, što će verovatno potrajati, piše beogradski dnevnik.

Kako se podseća, prema prvostepenoj odluci suda iz juna prošle godine, na koju su žalbe uložili i tužba i odbrana, Mišković je osuđen na pet godina zatvora i novčanu kaznu od osam milina dinara zbog pomaganja sinu Marku Miškoviću u utaji poreza od oko tri miliona evra.

Mišković je oslobođen za deo optužnice koji se odnosi na zloupotrebu položaja odgovornog lica, odnosno za izvlačenje novca iz putarskih preduzeća.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading