Dačić: Trampu sam pokazao Srpski telegraf

Autor:

Vesti

20.09.2017

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef diplomatije Ivica Dačić kratak susret koji je imao u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku sa američkim predsednikom Donaldom Trampom iskoristio je da mu pokaže Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Tanjug
Vidite, to vam je Srpski telegraf!

- Uopšte nisam hteo da objašnjavam šta sam pričao sa Trampom, jer sam uživao u tome da su naši neprijatelji u šoku, jer nisu znali o čemu je reč. Zbog raznih senzacionalističkih tekstova i gluposti, morao sam da pojasnim da sam mu pokazao naslovne strane naših novina posle njegove pobede, bilborde u Beogradu i Kosovskoj Mitrovici, o radosti zbog njegove pobede, da sam mu rekao da će ga Vučić pozvati da dođe u posetu... Pokazao sam mu i naslovnu Srpskog telegrafa - naveo je Dačić.

Sastanak u UN vicepremijer iskoristio da predsednika SAD pozove u Srbiju, dok se šef Amerike raspitivao za Anu Ivanović * SPS oduševljen potezom svog šefa, SRS i DS zgroženi Dačićevim nastupom

Govoreći o nesvadišanjam prilazu Trampu pred sam početak redovnog 72. zasedanja Generalne skupštine UN koje je izazvalo burne reakcije, prvi potpredsednik srpske Vlade otkrio je i da šef Amerike imao jedno pitanje za njega.

Ivica Dačić: Uživao sam u tome da su naši neprijatelji u šoku, jer nisu znali o čemu je reč

- Tramp je pozitivno reagovao i bilo mu je drago, naveo je osobu za kontakt i pitao da li Ana Ivanović i dalje igra tenis - ispričao je Dačić.

Radi boljeg utiska, kako priznaje i sam Dačić, pred Trampa je izneo naslovne strane svih dnevnih novina u Srbiji koje su slavile njegovu pobedu, između ostalog, i naslovnicu Srpskog telegrafa "Tramp vraća Srbiji Kosovo".

- Američkom predsedniku Trampu, s kojim sam se susreo pre četiri godine, doneo sam foto-kopije naslovnih strana svih naših novina kad je izabran. Srbi su najviše navijali za njega, Srbija ga čeka kao prvog američkog predsednika posle Džeralda Forda - naveo je Dačić i dodao da je Tramp bio oduševljen njegovim nesvakidašnjim nastupom.

NIJE MALA STVAR

Na spektakl nisu ostali nemi ni njegovi drugovi socijalisti, a posebno potpredsednik SPS Novica Tončev, koji za Srpski telegraf poručuje da će Dačića čim pre upitati čemu Srbija da se nada posle susreta s Trampom.

- Nije mala stvar ćaskati sa prvim čovekom Amerike. Tako se isto svi u Surdulici zapitaju o čemu razgovaram sa Vučićem i Dačićem kada me pored njih dvojice vide na TV. A zamislite to kada se ceo svet pita šta li su to pričali Tramp i Ivica - ne krije oduševljenje Tončev i dodaje da je Dačić "vrlo šarmantan i harizmatičan državnik koji ima stila".

4 GODINE PROŠLO OD POSLEDNJEG SUSRETA DAČIĆA I TRAMPA

To je bio pun diplomatski pogodak, ističe ministarka Slavica Đukić Dejanović.

- Čula sam se s Dačićem, prenela sam mu komentar društva u kojem sam bila da je na šmekerski način prišao Trampu i da je to sigurno kod Trampa izazvalo pozitivnu senzaciju - napominje Đukić Dejanović.

Predsednik IO SNS Darko Glišić takođe ima samo reči hvale za Dačića.

- Pozdravljam svaki susret naših zvaničnika sa predsednicima velikih zemalja koji je značajan za našu zemlju - kaže Glišić.

PALJBA OPOZICIJE

S druge strane, lider DS Dragan Šutanovac priznaje da je u šoku.

- Susret? Ovo izgleda kao da mu traži autogram - mišljenja je Šutanovac.

Bez razmišljanja, po Dačiću je opleo i šef radikala Vojislav Šešelj.

- Video sam da je Dačić pritrčao Trampu kao da je u kafani. Možda je žickao neki dolar od njega - zaključuje Šešelj.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading