POSLEDNJI ADUT: Guraju Jankovića da uđe u trku za gradonačelnika

Autor:

Vesti

19.09.2017

20:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deo uticajnih članova Pokreta slobodnih građana (PSG) nagovara lidera ove organizacije Sašu Jankovića da bude kandidat za gradonačelnika Beograda, saznaje Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Tanjug
I gejevi ga otpisali

Kako tvrdi naš sagovornik iz vrha PSG, bivši zaštitnik zasad se nije izjasnio o ovoj inicijativi, mada je ranije u nekoliko navrata javno izjavljivao da neće ulaziti u izbornu trku kao pretendent da nasledi Sinišu Malog.

U pokretu se plaše rasula nakon što ih je napustilo dosta uticajnih članova, smatraju da je spas dobar rezultat na beogradskim izborima

- Ideju da se u kampanji za beogradske izbore promoviše Janković kao gradonačelnik nedavno je iznelo nekoliko osnivača pokreta koji slove za bliske Jankovićeve saradnike. Nemam informaciju da li je to u koordinaciji sa njim pošto se, da tako kažem, radi o ljudima od poverenja lidera PSG - objašnjava izvor našeg lista.

MISLE DA IMA ŠANSE

Kako kaže naš sagovornik, objašnjenje onih koji zagovaraju ovakav scenario je da SNS navodno ne može da isturi jakog kandidata i da u tome leži velika Jankovićeva šansa.

Oni ispipavaju teren, ali sve je to jedna uzaludna misija

- S druge strane, zasad je i dalje više onih koji misle da bi bilo pomalo neozbiljno da se Janković, nakon što je pokušao da postane predsednik Srbije, sada upusti u trku za gradonačelnika. Ipak, Beograd u projekcijama PSG ima veliku važnost, a ljudi koji su izneli ovakav predlog veoma su uticajni u pokretu, pa mi se čini da je ovo tek početak, priprema terena za to da Janković bude kandidat za Stari dvor. Takođe, oni smatraju da bi dobar rezultat PSG na beogradskim izborima povratio poljuljani imidž pokreta nakon što ga je napustilo nekoliko osnivača i istaknutih članova - navodi izvor Srpskog telegrafa.

Analitičar Miroslav Šutić smatra da je reč o ispipavanju terena.

- Sve je to jedna uzaludna misija. Predlog da Janković bude kandidovan za gradonačelnika svodi se na ispipavanje terena, probni balon, kako bi se besplatno procenio puls javnosti, jer u drugom slučaju to bi ga koštalo. Mislim da to neće imati prođu, i sam Janković je rekao da se ne vidi u ulozi gradonačelnika. On nema potencijal da bude na toj funkciji pošto nema profil donosioca odluka u smislu organizatora posla u prestonici - navodi Šutić.

16,36 ODSTO GLASOVA OSVOJIO JE JANKOVIĆ NA IZBORIMA ZA PREDSEDNIKA SRBIJE, ŠTO JE 3,5 PUTA MANJE OD VUČIĆA

NISAM SIGURAN...

Sam Janković je nedavno za N1 poručio da gradonačelnik treba da bude čovek ili žena koji će taj posao najbolje obavljati.

- Ja nisam siguran da sam to ja. Naći ćemo najboljeg kandidata, i to neće biti kandidat koji mora da bude iz pokreta, ili iz ove stranke ili iz one stranke, to mora da bude čovek koji će najbolje da vodi Beograd - rekao je Janković.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (39)

Loading
Jaguar

19.09.2017 20:51

Al vam je kandidat nemam reci.

Tanja

19.09.2017 20:57

Beograd ne zeli Jankovica!

ZNastasic1

19.09.2017 21:01

Prangija ni kućni savet nebi mogaoda vodi a kamoli velegrad kakav je Beograd,prema tome to je promašena investicija.

Biljana

19.09.2017 21:08

Kandidovao se ili ne isto mu se hvata,ni jedno ni drugo nece promeniti nista.