ROBERT ČOBAN OTKRIVA: Haradinaj se u JNA rado družio sa Srbima

Autor: M. R. I.

Vesti

15.09.2017

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suvlasnik i predsednik "Kolor pres grupe" Robert Čoban otkriva da je vojničke muke u bivšoj JNA delio u Pirotu sa ozloglašenim komandantom OVK, novim premijerom takozvane države Kosovo Ramušem Haradinajem!

RepublikaFoto: Tanjug
Otkrio svoje vojničke muke: Robert Čoban

- Trinaest godina kasnije, tokom bombardovanja i rata na Kosovu 1999, pročitao sam u Vremenu tekst o Ramušu Haradinaju, vođi OVK iz okoline Dečana. Ispostavilo se, to je "naš Ramuš" iz kasarne. Pročitao sam posle da je nakon demonstracija na Kosovu 1989. otišao iz zemlje, jedno vreme je radio u Švajcarskoj kao obezbeđenje u diskotekama, vežbao borilačke sportove, oženio se Finkinjom i 1997, u osvit rata, ilegalno prešao Prokletije i priključio se OVK - navodi Čoban.

Prema njegovom sećanju, većina Albanaca u vojnoj jedinici JNA slabo je govorila srpski, družili su se uglavnom među sobom. Za razliku od njih, Ramuš je jedini besprekorno govorio srpski, upisao je fakultet, družio se sa svima, pa je i jedini od Albanaca u jedinici postao desetar.

- Nikad se posle nismo videli ni čuli. Jednog dana verovatno ćemo saznati šta se desilo, pa je desetar JNA, koji je perfektno govorio srpski i družio se sa ostalim vojnicima, postao toliko radikalan da je dogurao do vođe OVK i optužbe za ratne zločine protiv civilnog stanovništva - kaže Čoban za Srpski telegraf.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading