Spasić: Zahtevi opozicije za smenama u nezavisnim telima su nezakoniti i nedemokratski!

Autor: Republika

Vesti

15.08.2019

08:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravni tim Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost, nakon detaljne analize pravne osnovanosti zahteva dela opozicije da se smene članovi nezavisnih tela poput Agencije za borbu protiv korupcije, Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i Republičke izborne komisije, zaključuje da su ovi zahtevi nezakoniti i predstavljaju nedemokratski korak unazad u već postignutom nivou suštinske nezavisnosti ovih tela.

RepublikaFoto: Promo foto
Mario Spasić

- Zahtevi dela opozicije da se smene članovi nezavisnih tela poput Agencije za borbu protiv korupcije, Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i Republičke izborne komisije potpuno su nezakoniti iz razloga što postoje jasno utvrđeni zakonski razlozi za razrešenja u ovim nezavisnim telima. Dakle, to što se pojedincima ne dopada kako rade članovi nezavisnih tela nije zakonski razlog za njihovo razrešenje, već se radi o paušalnoj oceni na koju svako indvidualno ima pravo. Ovde je reč o udaru Saveza za Srbiju na nezavisna tela, što predstavlja opasan presedan i pritisak koji je do sada neviđen na tlu Zapadnog Balkana i Evrope i takvi zahtevi ne smeju biti uvaženi - rekao je Mario Spasić, generalni sekretar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (35)

Loading
Tresimesi1

15.08.2019 08:30

Opozicija ima zahteve koje im diktiraju dežurni Srbomrsci.Na te gluposti više i ne treba obraćati pažnju.

Ema

15.08.2019 08:32

Opozicija je skup propalih politicara zeljnih paznje.

Miki

15.08.2019 08:33

Nedemokratski se ponašaju iz demokratske stranke !!!

Miki

15.08.2019 08:34

Opozicija bi po svaku cenu vlast.