Gori mu pod nogama! Zelenović uskoro pred tužiocem zbog zloupotrebe službenog položaja?

Autor: Alo

Vesti

11.08.2019

16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu uskoro bi trebalo da pozove Nebojšu Zelenovića na saslušanje zbog sumnje da je sa saradnicima izvršio više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja i zloupotreba u vezi s javnim nabavkama, saznaje "Alo!".

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Nebojša Zelenović

Istraga već uveliko traje nakon što je policija u junu ove godine, po nalogu ovog tužilaštva, podnela krivične prijave protiv Zelenovića i još desetak bliskih saradnika koji su zaposleni u Gradskoj upravi Šapca, a zbog sumnje da su muljanjem u više javnih nabavki naneli milionsku štetu gradskom budžetu. Zelenoviću se konkretno stavlja na teret da je zloupotrebio službeni položaj i oštetio gradski budžet za oko pet miliona dinara

Kako "Alo!" saznaje, Zelenović je i obmanuo građane nekoliko sela na teritoriji Šapca. Naime, on je od februara do jula 2016. godine, u više navrata, zloupotrebio službeni položaj u svojstvu gradonačelnika Šapca, kao i predsednika Gradskog veća, u cilju ostvarivanja što boljih rezultata na lokalnim izborima. On je prvo 19. februara, kao predsednik Gradskog veća, suprotno Statutu grada Šapca, na dnevni red stavio predlog da se ne vrši naplata odnošenja komunalnog opada u pojedinim seoskim područjima, iako Gradsko veće ne može da donosi odluke o takvim pitanjima. Pošto je zapravo samoinicijativno doneo odluku da se obustavi dalja naplata komunalne usluge odnošenje komunalnog otpada, Nebojša Zelenović, u cilju svog reklamiranja za buduće izbore, na adrese svih građana naseljenih mesta u kojima je vršena naplata poslao je dopis u kojem ih obaveštava da je on predložio Gradskom veću da se nastavi s odnošenjem, ali da se ono ne naplaćuje.

On je bio apsolutno svestan da je odluka suprotna zakonu, sa čim ga je svega nekoliko dana nakon odluke Gradskog veća upoznao i Dragan Ninković, direktor JKP "Stari grad". On mu je poslao dopis da se JKP "Stari grad" mora pridržavati odluke koju je donela Skupština grada Šapca, a Gradsko veće ne sme navedenu odluku da dovede u pitanje.

U svom dopisu on navodi da je doneti zaključak nezakonit i da je neophodno da se isti stavi van snage. Međutim, Zelenović je svesno obmanuo građane i znao je da će odluka biti promenjena odmah nakon završetka izbora, što je na kraju i urađeno. Građani nisu morali da plaćaju odnošenje smeća svega četiri meseca, a nakon lokalnih izbora, nameti su im ponovo vraćeni. Nakon što je postao gradonačelnik, on je ponovo, suprotno svojim ovlašćenjima, bez odluka nadležnih organa, doneo i odluku da grad Šabac plati račune za odnošenje komunalnog otpada za vremenski period od januara do aprila 2016. i istu uslugu platio s budžetskih pozicija koje nisu bile predviđene za tu namenu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nikola

12.08.2019 01:22

Сви у врху опозиције имају дела због којих треба да буду позвани код тужиоца!