Bezgranični bezovrazluk Šiptara! Veselji: Mi ćemo ukinuti takse, vi priznajte Kosovo

Autor: Tanjug

Vesti

16.07.2019

21:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik kosovskog parlamenta, Kadri Veselji, izjavio je da podržava ideju o privremenoj suspenziji nametnutih 100 odsto uvećanih taksi na proizvode iz centralne Srbije, da bi se otvorio put za nastavak dijaloga, ali dodaje da ta suspenzija ne može biti večna.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kadri Veslji

Veselji je u intervjuu za Glas Amerike rekao da rešenje kosovskog pitanja vidi u srpskom priznavanju kosovske nezavisnosti kao, kako kaže, "suverene države Kosovo u okviru pstojećih granica".

Za uzvrat će, kaže "Kosovo priznati državu Srbiju. On to vidi kao "novu eru, eru saradnje i komunikacije". - To bi olakšalo nama i Srbiji, dve decenije posle oslobođenja Kosova. Srbija tačno zna da je izgubila Kosovo - kaže Veselji, koji smatra da međunarodna zajednica mora, kako kaže, da "pomogne Srbiji da prihvati tu realnost". Dodaje da je čuo da Ramuš Haradinaj sada zagovara prekid dijaloga sa Beogradom, ali da on o tome misli drugačije.

- Sešćemo za sto sa Srbijom kad god nam to kažu Sjedinjene Države i Evropska unija. Ali mi nećemo prihvatiti bilo kakav sporazum koji krši naš suverenitet i teritorijalni integritet...- kazao je Veselji, koji je potvrdio da po pitanju tarifa na srpske proizvode i dijalog sa Begradom unutar vladajuće koalicije postoje konceptualne razlike.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading