Jankovićev PGS ostaje pokret

Autor: Tanjug

Vesti

06.09.2017

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković izjavio je da im forma pokreta zasad odgovara, da bi saradnja opozicije na izborima mogla da se zasniva na 11 principa i da se pokazalo da je odluka da se obustavi predizborna saradnja sa DS bila ispravna.

RepublikaFoto: Tanjug
Nema kapacitete da napravi stranku: Saša Janković

Janković za onlajn izdanju Novog Magazina kaže da je priča o koalicijama i kolonama preuranjena i da je forsira vlast da bi opozicija izgledala kao neko ko se bavi sobom i kalkulacijama, a ne građanima. 

Navodi da bi saradnja i uspeh opozicije na izborima mogli da se zasnivaju na 11 principa, a prvi je da se sve opozicione organizacije unapred javno obavežu da ni posle izbora neće sarađivati sa SNS, posredno ili neposredno. 

Među principima su i da se vodi kampanja protiv vlasti, a ne za prevlast, da se izbore za normalnije izborne uslove, da oni koji ne prelaze cenzus treba da prihvate pod svoju kapu srodne manje opozicione grupacije, prihvatiti da će nakon izbora vodeću ulogu imati ona opcija koja dobije najviše poverenja građana i omogućiti joj da formira vlast. 


Kaže i da su principi i da se po preuzimanju vlasti neće vršiti partijska postavljenja, "preletanje" partijskih kadrova... 

- I jedanaesto – gradonačelnik bira svoj tim - kaže Janković. 

On je rekao da odluka o prekidu saradnje sa DS nije bila ishitrena. 

- Pokazalo se da je doneta na osnovu tačne ocene – nakon nje DS nije odustao od slanja svog predloga izmena Ustava Aleksandru Vučiću - rekao je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading