Unapređenja i zahvalnice uoči Dana MUP: Evo kome je Stefanović dodelio čin generala

Autor: Tanjug

Vesti

15.06.2019

18:47 >> 20:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uoči sutrašnjeg obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, uručio je danas rešenja o unapređenju u čin generala policije i plakete u znak zahvalnosti za doprinos radu MUP-a.

RepublikaFoto: MUP Srbije
General Slobodan Malešić i ministar Nebojša Stefanović

U čin generala policije unapređeni su pomoćnik direktora Slobodan Malešić, načelnik Uprave policije MUP-a Golub Gačević, načelnik Uprave granične policije Miljan Stanojević i komandant Žandarmerije Dejan Luković.

Plakete zbog doprinosa radu MUP-a dobili su direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević, pomoćnik gradonačelnika Beograda Aleksandar Marković, direktor "Jugoimport SDPR" Jugoslav Petković i direktor Nacionalne vozačke akademije Mladen Alvirović.


- Želeli smo da i na ovaj simboličan način, uoči Dana MUP-a , ukažemo poštovanje ljudima koji su, ne samo u protekloj godini, već i u prethodnom periodu, puno učinili kroz saradnju sa našim Ministarstvom na podizanju nivoa bezbednosti u našoj zemlji. Istovremeno, danas sam uručio i rešenja o unapređenju četvorici pukovnika policije u čin generala, koji su to zaslužili svojim radom, zalaganjem i profesionalnošću - rekao je ministar Stefanović.

Načelnik Uprave policije Golub Gačević zahvalio se u ime unapređenih pripadnika MUP-a, istakavši da čin generala za njega i njegove kolege predstavlja ogromnu čast.


- Ukazali ste nam ogromno poverenje i verujemo da to poverenje nije samo rezultat našeg ličnog rada, već i rezultat rada naših organizacionih jedninica za čiji smo rad odgovorni. Ruku pod ruku sa tom čašću i poverenjem, istovremeno ide i velika odgovornost i zato je naša obaveza da u narednom periodu budemo još posvećeniji - rekao je Gačević, koji je podsetio da je u policiji nepunih 30 godina. 
U ime dobitnika plaketa zahvalila se direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević, ističući da je to veliko priznanje za institucije, koje nagrađeni predstavljaju.

- Nije lako postići dobre rezultate, bez dobre saradnje. Morate dati sve od sebe i raditi svoj posao najbolje moguće, ali i imati najbolju moguću saradnju sa drugima. Želim da se još jednom zahvalim na dobroj saradnji ministru Stefanoviću, direktoru policije i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova. Želim i da vam čestitam Dan MUP-a i da vam poželim i još više uspeha u radu - rekla je Milošević. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading