"Beli nikad neće sarađivati sa SNS!"

Autor: b92.net/Republika

Vesti

05.09.2017

06:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Plasiranje neproverenih informacija o Belom je neodgovorno i ruši ono malo poverenja javnosti prema opoziciji", izjavio je za b92.net Stevan Vlajić.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Ima podršku bivšeg portparola: Luka Maksimović Beli

Osim toga, idejni tvorac i bivši portparol pokreta "Sarmu probo nisi" Ljubiše Preletačevića Belog kaže da bi to moglo da dovede i do povećanja apstinencije birača.

Prema njegovim rečima, motiv je verovatno borba za neopredeljene glasače i pokušaj da se jedan konkurent izbaci iz igre pred nadolazeće beogradske izbore.

Beogradski list "Danas" ranije je preneo reči neimenovanog izvora "dobro upućenog u rad pokreta oko Ljubiše Preletačevića Belog" navodeći da Beli "dolazi na svaku petu sednicu i na njoj se zadržava eventualno pet minuta", kao i da je on "totalno nezainteresovan za realne probleme građana". 


Takođe, neimenovani izvor je naveo da odbornička grupa "Beli - Samo jako tesno" sarađuje sa SNS u Mladenovcu. 

Razočaran tekstom u "Danasu"

- Nisam očekivao da navode "upućenog" izvora o karakteru građanskog pokreta"Beli - Samo jako" pročitam u jednom od kvalitetnijih listova u Srbiji, toga se nadam da ću u sutrašnjem broju dobiti fer mogućnost da na neke stvari odgovorim - navodi Vlajić. 

Kako kaže, ne želi da se određuje prema motivima autora teksta, kao ni izvora informacija iz teksta, već će se baviti "spornim činjenicama". 

- Na samom početku pominje se nezalaganje samog Preletačevića na sednicama lokalne Skupštine - uloga Belog i nije da se bavi konkretnim pitanjima i problemima, već mobilizacijom apstinenata posredstvom satire i digitalnih kanala, jer je tako određeno osnovnim organizacionim dokumentom - navodi Vlajić. 

S druge strane, prema njegovim rečima, danas u Skupštini GO Mladenovac građanski pokret "Beli – Samo jako" ima 10 odbornika koji se vrlo pažljivo bave lokalnim pitanjima. 

Nikad sa SNS

- Bilo kakva saradnja sa SNS nije i u budućnosti neće doći u obzir – odbornička grupa "Beli - Samo jako" ostala je homogena i pored više dobijenih ponuda. Što se tiče "rođačkih veza sa nekim ljudima iz SNS" razlog je pre svega činjenica da živimo u malom mestu, ali je ovaj argument diskreditacije veoma nespretan i besmislen sam po sebi - kaže Vlajić. 

U tekstu lista "Danas" navodi se da je upravo Vlajić napustio pokret zbog navodne saradnje sa SNS. 

 

 


- Što se mene direktno tiče sa mesta portparola sam se povukao iz privatnih razloga koji nemaju veze s navodima "Danasa" i od aprilskih izbora ne učestvujem aktivno u radu pokreta, niti u osmišljavanju nastupa. Postoji šira grupa ljudi koja se unutar pokreta bavi PR, kreativnim i političkim pitanjima, a sebe smatram članom koji pokušava da doprinese povremenim savetima - zaključuje Vlajić. 
 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading