OGROMAN PREOKRET: Evo za koliku brzinu će pisati kazne!

Autor: Republika

Vesti

04.09.2017

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kazne neće dobijati vozači čija izmerena prosečna brzina bude do 125 kilometara na sat, a postoji mogućnost da će se tolerisati i vozačima sa još kojim kilometrom iznad, iako je bilo najavljeno da će pisati čim pređete 120.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Ako prekoračite brzinu od 120 kilometara na sat ipak nećete biti kažnjeni

- Sa ograničenom prosečnom brzinom od 120 kilometara, ljudi mogu da budu u grču i sve vreme da gledaju u brzinomertar a ne ispred sebe. Takođe, može se desiti i sutuacija koja će ih naterati da voze brže, pa umesto da ubrzaju oni će biti u frci šta će biti ako prekorače prosečnu brzinu - rekao je za telegraf.rs Damir Okanović direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Za merenje srednje brzine između dve naplatne rampe, da podsetimo, koristi se postojeći sistem naplate putarine, a ne fiksne kamere. Reč je o sistemu koji na osnovu vremena ulaska i vremena izlaska vozila sa predmetne deonice, izračunava prosečnu brzinu kretanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading