Brnabić: OVO JE NAŠ CILJ!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

04.09.2017

14:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je danas na Panelu lidera da je članstvo u EU strateški cilj Srbije i da je to mesto gde, kako je rekla, želimo da budemo, te odlučno istakla da nema mesta utisku da se zvanični Beograd koleba po tom pitanju.

RepublikaFoto: Tanjug
Evropska Unija je mesto gde će Srbija biti, rekla je Ana Brnabić

- To je naš stretški cilj... Srbija je uložila puno vremena i napora u regionalnu saradnju i stabilnost - rekla je Brnabić odgovarajući na pitanje moderatora da li deli utisak da se Srbija, imajući u vidu, između ostalog, i uticaj i odnose sa Rusijom, koleba kada je u pitanju EU.

Podsetivši da su u poslednja dva meseca održani izuzetno važni regionalni skupovi na kojima je ekonomija bila u fokusu, a pre svega povezivanje i uspotavljanje transportne zajednice, ona je rekla:

- Dijalog u regionu je tu i nikad nije bio jači.

Kako je dodala, to će uticati na sve, doprineti da svi napreduju, a za EU će biti signal posvećenosti evropskoj integraciji.

Govoreći o uticaju Rusije, ona je ponovila da je za Srbiju EU mesto gde želi da bude, istakavši da su veza Srbije i Rusije tradicionalne, verske i ekonomske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading