Ljuti neprijatelji postaju - KUMOVI?!

Autor: blic.rs

Vesti

31.08.2017

19:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muzika je uspela nezamislivo - pomirila je arhineprijatelje, biznismena Bogoljuba Karića i bivšeg ministra Mlađana Dinkića! Njih dvojica su zakopali ratne sekire, a lider Pokreta Snaga Srbije sve zasluge pripisuje muzici.

RepublikaFoto: Tanjug/youtube.com/Pavle Jurisic Sturm
Zakopali ratne sekire?! Mlađan Dinkić i Bogoljub Karić

- Karić je neočekivano promenio mišljenje, više ne priča da je Dinkić kriv za njegovu propast i da je lično on glavni krivac što mu je porodica ostala bez silne imovine. Našao je drugog krivca. Sada smatra da je Vojislav Koštunica u stvari odgovoran za sve, da je trebalo bolje da vodi računa, da je morao da zna šta mu rade ministri u Vladi, a samim tim i da spreči veliku nepravdu koja mu je, navodno, naneta - navodi izvor "Blica".

Logično je, kako objašnjava naš sagovornik, pomisliti da je Mlađan Dinkić zbog biznisa od "dželata" postao "prijatelj" Bogoljuba Karića, ali Karić to negira.

"Dinkić mi je prijatelj"

- Prva stvar koju svi pomisle je da su tu umešali prste zajednički poslovni interesi. Međutim, Karić ubeđuje ljude da to nije tačno. Nedavno je čak rekao: "Dinkić je moj prijatelj!", a kada su ga svi iznenađeno pitali šta se to sad pa desilo, odgovorio je: "On komponuje, ja sviram. Muzika nas je pomirila, možda ćemo i da se okumimo" - otkriva izvor "Blica".

Dinkić je u vreme dok je bio ministar finansija javno optužio Karića da novac Astra banke godinama koristi za lične svrhe, a potom i da hoće da sruši vladu Vojislava Koštunice. Biznismen je, s druge strane, Dinkića optuživao da je kriv za "politički progon koji se nad njim sprovodi".

Karić je, bežeći od optužnice, deset godina proveo van Srbije, a vratio se tek 30. decembra prošle godine i poručio da će biti "najbolji sluga Srbije".

Obustavljena istraga

To je učinio tek kada je u februaru 2016. tužilaštvo zaustavilo istragu protiv njega zbog zastarelosti zloupotrebe službenog položaja, odnosno izvlačenja novca iz Mobtela. Sedam meseci kasnije, zbog nedostatka dokaza obustavljena je i istraga povodom osnivanja Mobtela i omogućavanja preduzećima sa Kipra da uzimaju devizne kredite od Astra banke bez garancija

Bogoljub Karić i Mlađen Dinkić nisu se oglašavali ovim povodom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading