Dačić: Za razliku od SzS, poslaćemo poruku snage i jedinstva

Autor: Tanjug

Vesti

18.04.2019

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider SPS-a Ivica Dačić Dačić očekuje da će sa sutrašnjeg skupa u okviru kampanje "Budućnost Srbije", koju je pokrenuo predsednik Aleksandar Vučić, biti poslata potpuno drugačija slika od one viđene na protestima dela opozicije okupljene u SzS koja je, kaže, u svet poslala lošu poruku i lošu sliku Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Ivica Dačić

Dačić je pozvao sve građane da dođu sutra na miting u Beogradu i poručio da će sa tog skupa biti poslata poruka snage, jedinstva i budućnosti Srbije. 

On je na TV Pink rekao da sutra treba pružiti perspektivu na koju mogu da računaju građani u narednom periodu. 


- Zato mislim da će taj skup biti spektakularan i da će to biti jasna poruka svima u kakvom je političkom stanju Srbija, ko ma najveću političku podršku. Naša vladajuća koalicija nastavlja putem koji je opterećen raznim problemima - kaže Dačić koji je i prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije. 

Sutrašnji skup u Beogradu, navodi, biće jedan miran skup i dostojanstven odgovor za razliku od skupova dela opozicije na kojima se, dodaje, svaki put očekuju incidenti i svaki put njeni lideri najavljuju neku radikalizaciju. 

- Oni misle što ih je manje to treba da budu radikalniji. To je njihov problem. Ako bih bio potpuno sebičan rekao bih da se uopšte ne menjaju, neka ostanu ovakvi kakvi jesu - rekao je Dačić. 

Na navode da vlast tera ljude da dođu na sutrašnji skup u Beogradu, Dačić kaže da je video te informacije da će "kao da broje ko je na poslu, ko nije na poslu". 


- Gde će da broje? Pa, gde njih ima? Nema ih toliko, to je jedna vrsta pritiska - kaže on.

Povodom pisanja medija kako socijalisti moraju da dođu, Dačić kaže:

- Nigde mi ne moramo da dođemo, nas niko ne tera da budemo na vlasti - rekao je Dačić. 

Sam Vučić je rekao da ću se i ja obratiti na to skupu, navodi Dačić i dodaje da je zato normalno da na skup dođu članovi SPS. 
RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Vučić i Dačić

- Oni misle da neko sada sve te ljude tera da glasaju za Vučića ili mene. Ne postoji taj sistem koji može toliko ljudi da natera. Ako Vučić ima više od 40 odsto podrške, ako smo mi imali na prošllim izborima 10, 11 ili 12 odsto, kada sve saberete i vidite da po svim istraživanjima javnog mnjenja ta najveća opoziciona struktura ima oko 10 odsto - njima fali 40 odsto da bi uopšte mogli da razgovaramo o nekoj politici - navodi Dacicć. 

Povodom zahteva dela opozicije o izbornom sistemu, Dačić kaže da ne postoji taj izborni sistem koji bi mogao da od nekoga ko ima oko 10 odsto napravi da ima apsolutnu većinu. 

- Imaju zahteve koji se tiče REM-a i medija, što pokazuje šta je njima najvažnije. Nisam video od njih, kada su oni bili na vlasti, neke velike želje da bude medijska razvnopravnost. Tada sam se žalio, nisam mogao da dođem u medije kada je DS bila dominanatna iako sam bio na vlasti. Zamislite kako je tek bilo tadašnjoj opoziciji - rekao je Dačić. 

Kaže da drugi deo opozicije čak ima i više glasova nego što ima SzS, kao što su SRS i DS S, kao i LDP i LSV. 

RepublikaFoto: Tanjug
Dačić i Vučić

Dačić kaže da Dragan Ðilas nije ni govorio da protestu opozcije prošle subote jer je rekao da smatra da lideri opozicije ne treba da govore. 


- Čekaj, Ðilas sve to finansira i organzuje, ako je to smatrao što im je dao uopšte da govore? Očigledno je da tu neko namešta političku situaciju za sebe. Iskoristili su kada je Tadić izašao da mu zvižde, a tek kako bi zvižzdali Ðilasu. Ne treba da se zaboravi da je Ðilas isključio Vuka Jeremića iz DS - rekao je Dačić.

Dačić kaže da će sutra program početi u 16 sati koncertom Ace Luksa, u 17 sati biće koncert Riblje čorbe, a u 18 časova miting na kome će na kraju govoriti Aleksandar Vučić, nakon čijeg obraćanja će biti koncert Olivera Mandića. 

Naveo je da su neki strani mediji prenosili direktno protest dela opozicije 13. aprila, i da će on pratiti da li će prenositi i sutrašnji skup. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Ivana

18.04.2019 10:19

Ovo je dobar način kako stati na put nasilju opozicije

Sandra

18.04.2019 10:22

Ovo ce biti nesvakidasnji miting, pun pozitivne energije i pogleda u bolje sutra. Svi za jednog, za SNS.

olja

18.04.2019 10:24

Srbija je demokratska zemlja i SNS u svet salje sliku sloge i podrske.A ne kao opozicija samo slike nasilja i huliganstva.

Ana

18.04.2019 10:32

Tako je....