Vučić u Nišu: Naše živote nikada nikome ne zaboravljamo

Autor: Tanjug

Vesti

24.03.2019

20:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Srbija ne da da je slome, Srbiju ne mogu da pobede", poručio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Nišu, na manifestaciji obeležavanja dve decenije od početka NATO agresije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

On je u obraćanju pred oko 20.000 ljudi u Nišu, tokom kojeg su ga povremeno savladavale emocije, podsetio na događaje od pre 20 godina i danas, kada su, kako je konstatovao, "krenuli Srbiju da sruše".

- Hoću da poručim odavde, da šta god da se dogodi, nikada nemojte bilo kome da dopustite da sruši slobodu i nezavisnost Republike Srbije! Nikada! - poručio je srpski predsednik.

- Pet godina obeležavamo na ovako veličanstven način godišnjicu agresije NATO na jednu malu, slobodoljubivu i nikada pokorenu zemlju. Ponosan sam na vas, dragi građani Srbije, jer vaš slobodarski duh, naterao nas je da učeći mlade generacije o onome što se zbivalo, ne zaboravimo da budućnost možemo da gradimo samo na takvim osnovama, čuvajući slobodu, samostalnost i nezavisnost Srbije kao najviše vrednosti. Hvala vam što je Srbija ponosa i budućnosti, večeras, ovde sa nama - rekao je predsednik Vučić.
 

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

Na kraju, citirao je reči Martina Lutera Kinga, nećemo pamtiti reči naših neprijatelja, nego tišinu naših prijatelja. 


- I jedino što imam da dodam je, da tada, prijatelje gotovo da nismo ni imali. Hvala onima koji nisu bili protiv nas, ali nam pomagao nije gotovo niko - podsetio je Vučić.

 

 

Bili smo, kaže, sami, suočeni sa najvećom vojnom silom na svetu, sa koalicijom bogatih i moćnih, sa 22. 000 tona bombi i raketa, i sa njihovim jasnim ciljem: da nas poraze, unize i da jedan deo naše teritorije predaju nekom drugom. 


Danas, dvadeset godina kasnije, mi ponovo imamo prijatelje, ali i one koji nam više nisu neprijatelji, uz jasnu razliku u mišljenju o svemu što se događalo. 
RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

- I ono što je za nas zločin, a smrt dve i po hiljade civila, smrt 79 dece, devastiranje jedne zemlje, šteta koja se meri desetinama milijardi dolara, za nas će uvek biti zločin, za njih je , ako i toliko hoće da priznaju - greška, uz koju, tu i tamo, dodaju i izraz, tragična - rekao je i dodao:

- To je ono na šta mi nikada nećemo pristati - rekao je Vučić i nastavio - ne ovde, u Nišu, na koji su, protivno svim konvencijama, bacane kasetne bombe, da bi ubijale trdunice na pijacama. I ne u Varvarinu, ne u Grdelici, ne u Ralji, Merdaru, Pazaru, Batajnici, gde su njihove greške za nas značili gubitak najvažnijih od svih života, dečijih. 

Nemamo mi prava na to, da pognemo glavu i i sami kažemo, pa dobro, greška, jer, istakao je, "mi nismo greška".

- Mi smo brojčano mali, ponosni narod, pobednik u velikim ratovima, snažan, darovit, spreman na žrtvu, ali i na pomirenje, uz taj jedan mali uslov, važan za naš opstanak. Da ne zaboravljamo. Nikada, nikome, naše živote - rekao je predsednik Vučić.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Lela

24.03.2019 20:54

Bas upravao tako.....

Vuk

24.03.2019 21:05

Dok je Srba i Srbije, do tada cemo pamtiti nase zrtve.

Maja

24.03.2019 21:15

Mi nismo greška i ne smemo da mislimo da je ovo bilo greška. Zelimo samo da im poručimo da smo sad jači ali da ne želimo sukobe, samo mir...

Ana

24.03.2019 21:16

Srbija ne zaboravlja zrtve a ni decije zivote, koje je odnela NATO agresija.