ŠIPTARSKA POSLA: Tači i Haradinaj slave početak napada NATO agresora

Autor: Tanjug

Vesti

24.03.2019

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici privremenih kosovskih institucija obeležili su, u prisustvu pojedinih ambasadora, početak NATO agresije na SR Jugoslaviju, koju oni doživljavaju kao "oslobađanje" Kosova.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj i Hašim Tači

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je da je vazdušna akcija Alijanse "okončala tragediju naroda na Kosovu", prenosi RTK2.

Pored spomenika u centru Prištine Haradinaj je izjavio da odaje poštu svima onima koji su služili na Kosovu, vojnicima KFOR-a, NATO, kao i Velike Britanije, a koji su, kako je naveo, pomogli Kosovu da dobije "slobodu i mir".

Predsednik Kosova Hašim Tači rekao je da je "24. mart 1999. godine bio polazna tačka za zaustavljanje genocida i vraćanje nade za slobodu i nezavisnost".

- OVK na terenu (zemlji) i NATO u vazduhu u "zajedničkoj mirovnoj borbi prisilili su Miloševićev režim na kapitulaciju - kazao je Tači.

Sa predstavnicima Prištine bio je i britanski ambasador Ruari O' Konel.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Miki

24.03.2019 08:28

Da li to oni slave sto su bombe njihovih prijatelja padale na KIM po albanskim civilima i sto je na Kosovu baceno toliko uranijuma, koji sad ozbiljno ugrozava zdravlje ljudi ,koji tu zive.

Vanja

24.03.2019 08:36

Neka im čestita Obradović podržali su ga pri upadu u RTS.

Miki

24.03.2019 08:38

Glupi šiptari, zaboravili na njihov konvoj koji su natovci sravnjali sa zemljom.

Kaja

24.03.2019 08:40

Zlocinci ostaju zlocinci.