Skot opet o Srbiji i Maduru: Evo šta je sada poručio američki ambasador

Autor: Tanjug

Vesti

21.02.2019

23:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je apsolutno u pravu kada kaže da su zemlje slobodne da izaberu prirodu svojih odnosa sa drugim zemljama", kazao je ambasador SAD Kajl Skot komentarišući Dačićevu ocenu da je njegova izjava o tome da je Srbija "na pogrešnoj strani istorije" - neprimerena.

RepublikaFoto: ST/D. KUJUNDŽIĆ
Kajl Skot

Kako je Skot rekao za "Politiku", Srbija je izabrala da stane na stranu Madura, uprkos sadašnjoj realnosti u Venecueli. 

- Madurov režim je naciju bogatu naftom pretvorio u kranje siromašnu. Kontrolisano trošenje i nedostatak hrane su prisutni širom zemlje, a prema studijama rađenim u Venecueli, 64 odsto građana ove zemlje izgubilo je u proseku 11 kilograma u težini za samo godinu dana - navodi Skot.

On je dodao da je hiperinflacija dostigla milion odsto, a da je tri miliona građana napustilo zemlju iz očaja dok Madurov režim opstaje na vlasti gušeći masivne proteste i odbijajući da dozvoli da humanitarna pomoć uđe u zemlju.


Kako je rekao, SAD stoje uz većinu zemalja Južne Amerike, većinu zemalja EU i većinu suseda Srbije, i podržavaju privremenog predsednika, demokratski izabranog predsednika Parlamneta Huana Gvaida i narod Venecuele, u njihovom nastojanju da što je pre moguće ponovo uspostave ustavni poredak i demokratiju u svojoj zemlji, kroz slobodne i fer izbore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Vlada

22.02.2019 10:23

Tako su govorili i o nama da smo mi krivi ,vidi Skote mi smo taj film vec gledali.

Mustafa Strasni

10.03.2019 11:55

Skotinu treba proterat iz Srbije...