Bez epiloga: Na sednici vlade nije raspravljano o sukobu Dačića i Popovića

Autor: Tanjug

Vesti

21.02.2019

22:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Polemika između ministra Ivice Dačića i Nenada Popovića oko toga šta bi trebalo da bude državna politika o Kosovu i Meothiji - razgraničenje, kao što kaže Dačić ili stav da je "celo Kosovo Srbija, ni metar manje", što zastupa Popović, nije dobila epilog na sednici vlade u četvrtak, piše "Politika".

RepublikaFoto: Tanjug/O. STEVANOVIĆ
Ivica Dačić i Nenad Popović

- Ne znam zašto sedi u vladi ako se ne slaže sa predlogom predsednika. Stvarno ne znam - rekao je Dacicć reagujući na Popovićeve reči i najavio da će ga to i lično pitati.

Dačić za "Politiku" kaže da Popoviću nije postavio to pitanje, iako su se sreli na sednici vlade.

- Nisam razgovarao sa Popovićem. Predsedvao sam sednici vlade i nisam hteo da otvaram to pitanje - objasnio je Dačić.


Inače, Dačić je ponovio ranije danas će se srpski narod izjasniti na referendumu o sporazumu sa Kosovom, ako ga bude, a kolegu iz Vlade Nenada Popovića, s kojim se otvorila debata o ideji razgraničenja - da li je ona u suprotnosti sa Ustavom ili ne, pita zašto je u vladi ako se slaže sa predlogom predsednika države.

 

 

Popović smatra da ideja o "razgraničenju" ne može da bude zvanična državna politika, jer je ona, u direktnoj suprotnosti sa Ustavom Republike Srbije u čijoj preambuli stoji da je Kosovo sastavni deo teritorije Srbije. 

Celo Kosovo je Srbija, ni metar manje, navodi Popović, a Dačić podseća da je Beograd ušao u dijalog sa jasnom pozicijom da je Kosovo autonomija u okviru Srbije. 

Na stav Popovića da "nikakvu drugu politiku, osim postizanja kompromisa u okviru Ustava Srbije i Rezolucije 1244, Vlada nikada nije utvrdila", reagovao je danas i predsednik Vučić rečima:

- Svaka čast, tako bi trebalo, i super je to, nego - što to nisi uradio 2008. godine, jer si bio potpredsednik tada vladajuće stranke. Što to nisi zaštitio tada? Mi ga danas štitimo - naveo je Vučić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading