Savet Evrope ocenio: Poboljšan rejting Srbije u borbi protiv pranja novca!

Autor: Tanjug

Vesti

18.02.2019

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je postigla napredak u jačanju okvira za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma, saopštio je danas komitet Saveta Evrope za sprečavanje pranja novca Manival (Moneyval), zbog čega je poboljšao rejting zemlje u 10 preporuka.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Foto: Ilustracija

- U svetlu napretka koji je Srbija ostvarila u jačanju okvira za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma od zajedničkog evaluacionog izveštaja u aprilu 2016., Manival je ponovo procenio nadležnosti nad deset preporuka, od kojih je devet prvobitno ocenjeno kao "delimično usklađeno" ili "neusklađeno", a jedna kao "u velikoj meri usklađena" - navodi se u izveštaju Manivala.

Sada, kako je saopšteno, više nema područja u kojima bi Srbija bila ocenjena kao "neusklađena".


Manival je odlučio i da Srbija ostane deo njegove procedure pojačanog nadzora i da u decembru 2019. godine izvesti o daljem napretku u jačanju implementacije mera protiv pranja novca i finansiranja terorizma. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Gospodja Ministarka

18.02.2019 12:19

Srbiji je ugled poboljsan u svemu, ne samo u vezi da sprecavanjem ove vrste kriminala koja direktno utice na nasu ekonomiju.

Maja

18.02.2019 12:21

Srbija ce istrajati u toj borbi

peki

18.02.2019 12:24

Srbija napreduje na svim poljima i to nije sporno,problem je sto mnogima to smeta pa pokusavaju protestima da sve dobro uruse.

Bane

18.02.2019 12:25

Ovo je jos jedan pokazatelj koliko Srbija napreduje kao drzava.