Vučić sa Lavrovom u Minhenu

Autor: Tanjug

Vesti

16.02.2019

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Minhenu, na marginama 55. Minhenske bezbednosne konferencije, s ministrom inostranih poslova Rusije Sergejem Lavrovom.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Sergej Lavrov i Aleksandar Vučić

Vučić je nastavio, tim sastankom, niz bilateralnih susreta koje je započeo juče, prvog dana učešća na konferenciji koja okuplja najviše političke i ekonomske lidere iz celog sveta.

Prvog dana Vučić se sastao sa šefom nemačke diplomatije Hajko Masom, s potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih i evropskih poslova Belgije Didijeom Rejndersom, državnim ministrom za Evropu i Ameriku i političkim direktorom u britanskom Forin ofisu Alanom Dankanom i Ričardom Murom.

Sastao se takodoje s predsednikom Moldavije Igorom Dodonom, a na kratko je, u odvojenim susretima, razgovarao i sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini i premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovicem. 

Uoči odlaska u Minhen Vučić je najavio brojne susrete i rekao je da će se na tom skupu "boriti za Srbiju".

Minhenska bezbednosna konferencija, 55. po redu, otvorena je juče i do nedelje okupiće brojne visoke svetske zvaničnike - 35 šefova država ili vlada, kao i 50 ministara spoljnih poslova.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Lela

16.02.2019 11:21

Rusija i Srbija imaju iskreno prijateljstvo....

Ana

16.02.2019 11:30

Predsednika Vucica ocekuje niz uspesnih sastanaka.

Nina

16.02.2019 11:44

Rusija je uvek pruzala ruku prijateljstva.

Aca

16.02.2019 11:59

Vazan susret.