(FOTO) Vučić sa Merkelovom 15. put: Evo o čemu su razgovarali srpski predsednik i nemačka kancelarka

Autor: Republika

Vesti

23.01.2019

17:33 >> 17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u 16.30 sati u Davosu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Predsednik Srbije i nemačka kancelarka razgovarali su o evropskim kvotama za čelik, Kosovu i Metohiji, kao i ekonomiji.

RepublikaFoto: Republika.rs
Politička elita se sastala

- Uvek je veliko zadovoljstvo razgovarati sa kancelarkom Merkel. Njeno iskustvo i mudri saveti, kao i podrška koju stalno pruža Srbiji su od neprocenjivog značaja za naš narod i našu zemlju - napisao je Vučić uz fotografiju.

Uoči sastanka Vučić je, uprkos tome što je reč o njihovom 15. susretu, rekao da oseća tremu.

- Zato što je reč o sobi koja je izuzetno odgovorna i ozbiljna, sa njom nema gluposti na koje su srpski političari navikli, pa su pokušavali da je šarmiraju i slično. Suviše je ona ozbiljna, morate dobro da se pripremite, da imate odgovore na sva pitanja, da dobro razumete šta Nemačka želi, da razumete šta Srbija želi i može da biste dobili najviše - rekao je Vučić u Davosu gde učestvuje na Svetskom ekonomskom forumu.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije

Prema Vučićevim rečima,  uprkos ličnim garancijama predsednika EK Žan Klod Junkera, Srbija nije srećna suštinom odluke EU o čeliku i zbog toga će nastaviti da moli Merkelovu da nam pomogne. 

 

Sastanak sa Hanom

RepublikaFoto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Davosu sa evropskim komesarom za proširenje i susedsku politiku Johanesom Hanom.

Vučić je, takođe, razgovarao sa predstavnicima kompanije "Rio Tinto", koja, inače, u Srbiji realizuje projekat "Jadar".


- Naravno, tu je i Kosovo i Metohija i ekonomija - rekao je Vučić i dodao da je Merkelovoj već zahvalan, jer pokazuje ozbiljnost i razume koliko politička situacija na Balkanu nije jednostavna. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (42)

Loading
Tina

23.01.2019 15:58

Vučić će u današnjem razgovoru sa Merkelovom zamoliti za pomoć sa kvotama Evropske unije za čelik, kao i sa Kosovom i Metohijijom i ekonomijom.

mija

23.01.2019 15:58

Verujem da ce Srbija mnogo postici ovim sastankom.

Dacha

23.01.2019 16:09

Bitan sastanak, pogotovo zbog evropskog puta Srbije, na kome ce nas Nemacka podrzati.

Tifani Rok

23.01.2019 16:11

Veoma važan sastanak...