KUBUROVIĆ: Preispitati ima li elemenata krivičnih dela u uvredama na Tviteru!

Autor: Republika

Vesti

23.01.2019

09:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka pravde Nela Kuburović pozvala je danas državne organe da preispitaju da li u verbalnim uvredama i nasilnom ponašanju predstavnika Saveza za Srbiju ima elemenata krivičnih dela.

RepublikaFoto: Tanjug
Nela Kuburović

- Iz dana u dan svedoci smo verbalnih uvreda i nasilnog ponašanja predstavnika Saveza za Srbiju... Srbija mora pokazati da je odgovorna i da nije zemlja nasilja i ženomrzaca - rekla je ministarka za televiziju Prva.

Ona je kazala da su najbrutalnije uvrede upućene na račun premijerke Srbije Ane Brnabić, predsednice Skupštine Maje Gojković i novinarki.

- Kao ministar pravde apelujem na državne organe da preispitaju da li ovakvo ponašanje ima elemente krivičnih dela - rekla je Nela Kuborivć.

Prema njenim rečima, bitno je da nadležni organi ne prave razliku u počiniocima krivičnih dela, da li su u pitanju javne ličnosti ili ne. Ona je kazala da će Srbija nastaviti da radi na unapredjenju zaštite svih žrtava, posebno žena. "Krivično zakonodavstvo treba da prati društvene okolnosti - rekla je Nela Kuburović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (53)

Loading
Gaga

23.01.2019 09:24

Nadam se daće se državni organi odazvati na poziv g-đe Kuburović.

Veljko M

23.01.2019 10:10

@Gaga - Gaga:Država mora da reaguje kako bi se ovom nasilju i vređanju konačno stalo u kraj.

Gaga

23.01.2019 09:26

Zakoni moraju biti isti za sve bez obzira bili javna ličnost ili ne.

jasna

23.01.2019 09:30

Naravno da je krivicno delo