Vučić otkrio istinu: Da li je 2016. godine zvao Đilasa u Vladu Srbije?

Autor:

Vesti

16.12.2018

07:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je sinoć tvrdnje jednog od osnivača opozicionog Saveza za Srbiju Dragana Ðilasa da ga je 2016. godine zvao u Vladu Srbije.

RepublikaFoto: youtube.com/ Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić u emisiji

- Nikada ga nisam zvao da učestvuje u vladi. Poslednji put smo se čuli kada me je molio da mu pomognem oko porodičnih problema, ali ne bih o tome da govorim. Za razliku od njega, ja ne bih da pominjem članove porodice i po tome sa razlikujemo - rekao je Vučić na TV Prva. 


Na izjavu Ðilasa da bi on svoje bogatstvo zamenio za polovinu onoga što imaju on i njegov brat, Vučić je rekao da njegov brat ima stan koji je kupio na kredit. 

- Sve što imamo moj brat i ja daćemo, ne za polovinu, nego za pedeseti deo onoga što ima Dragan Ðilas, i da pozovemo advokate, da se dogovorimo, samo da nam ne mulja po Malti, Bugarskoj i drugim sferama svoje pare - rekao je Vučić. 



On je rekao da su ukupni poslovni prihodi četiri kompanije Dragana Ðilasa od 2000. do 2017. godine iznosili 79,4 milijarde dinara, odnosno preko 700 miliona evra, a samo u periodu od 2007. do 2012. godine 500 miliona evra.

- Koji to Srbin još ima da je toliko toga opljačkao i to u vreme kada je bio na vlasti - upitao je Vučić.

Rekao je da njegov brat nema nijednu državnu funkciju i odbacio navode da je u bordu direktora Azotare i Petrohemije.

- On nema nikakve veze. On ima svoj posao - rekao je Vučić i kazao da njegov brat nije dobio ništa od države.

Kako je rekao, njegov brat pomaže u radu SNS, ali je upitao da li je to zabranjeno i da li tu ima nepotizma.

- Znate zašto im smeta? Zato što uđe u kuću svakog domaćina, i kaže moj brat je Aleksandar. Hoću da vas zamolim da mi kažete da li poštujete to što on radi i da li možete da pomognete u budućnosti - da podržite njegovu politiku i da glasate za SNS. Popije sok, časicu rakije... vredan je i marljiviji je od mene. I to je ono što njima smeta. I, kao što vidite, nema ništa, a sutra ćemo da proverimo da li je on član svih tih bordova, ne znam čega - rekao je Vučić.

Osvrnuo se i na kritike da u javnom prostoru postoji govor mržnje uz molbu svima da ga ne koriste i da u tome ne učestvuju.

- Mislim da je najviše tih reči izgovoreno na moj račun i neka nastave, samo nemoj da nastave protiv drugih. To je molba za sve ljude - rekao je Vučić.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Dejan

16.12.2018 08:04

Naravno da ga nije zvao u Vladu! Sta ce mu takvi ljudi u Vladi?

Boki

16.12.2018 08:09

Naravno da ga nije sto bih zvao,kad je imao dovoljno.

Veljko M

16.12.2018 08:22

Naravno da Vučić nikada nije zvao Đilasa da učestvuje u njegovoj Vladi.To je bila želja Đilasa, ali mu se nije ispunila.

anatodorovic

16.12.2018 12:30

VUCIC NE TREBA SLJAM POPUT DJILASA1