Policija u Lipljanu privela sedmoro maloletnih Albanaca zbog grafita UČK

Autor: Tanjug

Vesti

13.12.2018

21:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sedmoro maloletnika, albanske nacionalnosti, privedeno je u sredu zbog sumnje da su na nekoliko različitih lokacija ispisivali grafite, među kojima je i grafit "UČK" na zgradi osnovne škole "Braća Aksić" u Lipljanu, javlja "Kossev", pozivajući se na saopštenje kosovske policije.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Nakon saslušanja, osumnjičenima nije određeno zadržavanje, navodi policija, a prenosi RTK na srpskom jeziku.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić juče je ponovo apelovao na međunarodnu zajednicu da preduzme hitne korake kako bi neprijatelji stabilnosti i mira u Prištini bili obuzdani i sprečeni u nameri da destabilizuju čitav region. Đurić je ovaj apel uputio nakon što je u Lipljanu grupa pripadnika albanske nacionalnosti preskočila ogradu Osnovne škole "Braća Aksić", koju pohađaju srpska deca i na zidu sprejom ispisala "UČK". To je, preneo je Đurić, među učenicima i nastavnicima izazvalo veliku uznemirenost, dodajući da je zatim takav grafit ispisan i nedaleko odatle na jednoj srpskoj kući.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading