VESIĆ: Batica Đilas iz Strahinjića bana je malo nervozan!

Autor: Republika

Vesti

22.11.2018

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Čim se neko usudi da pomene Draganu Đilasu da je u politici, kao gradonačelnik Beograda, preko četiri svoje povezane firme, zaradio 300 miliona evra, zauzvrat dobije lične uvrede i vređanje porodice", komentariše zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić autorski tekst Dragana Ðilasa za Danas.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Goran Vesić

- Tako je danas Đilas u jednom od svojih redovnih obraćanja u svom oglasniku, dnevnom listu Danas, umesto da odgovori odakle mu stotine miliona evra vređa članove porodica predsednika Aleksandra Vučića i potpredsednika Vlade Nebojše Stefanovića a na stvarima koje je izgovorio pozavideli bi mu i autori najboljih romana naučne fantastike - kaže Vesić i dodaje:

- Na Đilasove uvrede smo navikli, ali to nas neće sprečiti da ga uporno pitamo kako se obogatio dok je bio Tadićev direktor Narodne kancelarije, Koštuničin ministar i tajkunski gradonačelnik. Kada je postao Koštuničin ministar Đilas je od imovine prijavio ženinu kuću na Dedinju, automobil marke SAB koji je 2003. godište i 70 hiljada evra ušteđevine. Kada je otišao sa vlasti, 2016. godine je prijavio da samo u nekretninama ima 24 miliona evra. Nažalost, ta astronomska zarada koju je "velikodušno" prijavio državi samo je mali deo onoga što su njegove četiri najveće kompanije zaradile u periodu između 2008-2012. godine. A zaradili su verovali ili ne – 300 miliona evra. 

Kako je to Đilas zaradio? Od plate gradonačelnika? Da li su njegove firme nešto proizvodile, pita se Vesić.

- Ili je prodavao reklamne sekunde Javnom servisu i Studiju B koji je tada bio u vlasništvu Skupštine grada Beograda čiji je on gradonačelnik bio? Ili tako što je prodavao rijaliti programe koje je on lično uveo u Srbiju? Ili tako što je u Pionirskom gradu oteo objekat namenjen deci i omladini i napravio Kuću velikog brata? U vreme kada je Đilas okretao stotine miliona evra građani Srbije su imali 161 evro minimalnu zaradu i 330 evra prosečnu platu. Tako Đilas razume vlast – njemu stotine miliona a građanima po koja stotina evra - ističe Vesić.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Dragan Đilas

Kada sve to pitamo Dragana Đilasa, kaže Vesić, kao i kada pitamo Vuka Jeremića odakle mu 5.6 miliona evra dobijemo salvu ličnih uvreda. I to od osobe koja je imala krivičnu prijavu za nasilje u porodici.

- Dragan Đilas očigledno misli da je jedina osoba u Srbiji koju niko ništa ne sme da pita! Kao u vreme kada je bio gradonačelnik Beograda i gospodar srpskih medija i kada za šest godina o njemu nije napisana nijedna jedina negativna reč. I kada je svaki njegov politički ili ekonomski protivnik mogao da dobije naslovnu stranu onako kako je prozivao gradskog pravobranioca Strahinju Sekulića i njegovu porodicu zato što nije hteo da ispuni želje Đilasovom drugu tajkunu i ošteti Grad Beograd. Uostalom, pokojna Verica Barać, tadašnja predsednica Saveta za borbu protiv korupcije, Đilasa je jedina optužila za monopol u medijima - naglašava Vesić.

- Beograđani će dobro razumeti Đilasovo ponašanje koji glumi "strašnog baticu iz Strahinjića bana" kako bi sada kada ima milione živeo ono što nije kada je bio dete. Tako je strašni batica Đilas kao gradonačelnik Beograda nasrtao na građane na semaforu ako mu automobilom preseku put a njegovo obezbeđenje je tuklo one koji su želeli nešto da pitaju. Razume dobro batica Đilas da nema povratka u to vreme kada je bio gospodar Beograda jer ga građani neće. To su mu jasno poručili na izborima i 2014. i 2018. godine jer podrška građana ne može da se kupi. Zato je batica Đilas malo nervozan - zaključuje Vesić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Anka

22.11.2018 13:07

Nervozan je i ishitren.

Srđan

22.11.2018 13:15

Kako kaže Cecina pesma:" I bogati plaču".

Nevena

22.11.2018 14:57

Djilas nam je odavno pokazao svoje pravo lice, ali moram da priznam da me svaki put iznenadi svojim ismevanjem i nipodastavanjem. Sramota!

Ana

22.11.2018 15:07

Napad je najjača odbrana!