Šiptari jure glasove i po klozetima!

Autor:

Vesti

20.11.2018

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zemlje sponzori kosovske nezavisnosti SAD, Velika Britanija i Turska jure predstavnike afričkih zemalja po hodnicima u Dubaiju, pritiskaju ih da glasaju za prijem tzv. države Kosovo u Interpol, a očevici kažu da im ne daju da odu čak ni do toaleta.

Bedžet Pacoli

Borba na međunarodnoj pozornici nikad nije bila prizemnija, potvrđuju predstavnici Gvineje, koji kažu da su oni samo jedna od afričkih zemalja koja je izložena snažnim pritiscima da podrži Prištinu.

Sličan problem, otkrivaju, imali su i članovi delegacija iz nekih drugih delova sveta, poput Bahreina.

NE PREZAJU NI OD ČEGA

Opšta jurnjava u Dubaiju: Amerikanci, Britanci i Turci upregli su sve mehanizme kako bi ubacili Kosovo u Interpol.

Zajedno sa partnerima uradićemo sve što je moguće da sačuvamo integritet Interpola - Nebojša Stefanović, ministar policije

- Bukvalno se ne odvajaju od predstavnika pojedinih država i uz brojne pretnje i pritiske pokušavaju da ih nateraju da podrže takozvanu državu Kosovo. Prate ih po restoranima, hodnicima, a za njima idu čak i u toalet. Predstavnici zemalja koje su izložene pritiscima šokirani su navalentnošću i činjenicom da ne prezaju ni od čega kako bi ih ucenili i promenili njihovu odluku - navodi dobro obavešteni izvor, koji je na licu mesta video kako stvari funkcionišu.

87. ZASEDANJE GENERALNE SKUPŠTINE INTERPOLA U TOKU

Brojni skandali obeležili su prvi dan zasedanja, a najveći među njima bio je kada je u jednom trenutku član prištinske delegacije koji se predstavio kao novinar nasrnuo na šefa srpskog Interpola.

Takođe, umesto da Korejac Kim Džong Jang vodi sednicu Generalne skupštine, što je bio isključivo njegov zadatak, on je reč predao savetnici za pravna pitanja Amerikanki Meri Rodrigez, koja je na svoju ruku tumačila prigovore zemalja.

- Ona je grubo prekršila pravila i procedure Interpola i na sebi svojstven način vodila sednicu, ne uvažavajući primedbe koje jasno ukazuju na kršenje međunarodnog prava - kažu naši sagovornici.

Povrh svega, najavljuje se i procedura da ukoliko dođe do glasanja u kome Kosovo ne dobije potrebnu većinu za ulazak, određuje se pauza, nakon koje se ide na novo glasanje, ističe ministar policije Nebojša Stefanović.

Jure glasove i po toaletima

Borba na međunarodnoj pozornici nikad nije bila brutalnija, potvrđuju predstavnici Gvineje, koji kažu da afričke zemlje trpe velike pritiske da podrže zahtev Prištine


- Srbija nastavlja sa snažnim delovanjem i zajedno sa svojim partnerima do poslednjeg trenutka uradićemo sve što je moguće da sačuvamo integritet Interpola, međunarodno pravo i da zaštitimo, naravno, svoju zemlju - objasnio je Stefanović.

PRITISCI NEĆE STATI

Spoljnopolitički analitičar Jakša Šćekić za Srpski telegraf kaže da zapadne sile s razlogom vrše pritisak u vezi sa članstvom Kosova u Interpolu.

  • Jadranka Joksimović, ministarka za evrointegracije

Svi članovi Vlade uložili su maksimalne snage da bi sprečili članstvo Kosova u Interpolu i objasnili višesturke razloge zašto bi prijem Kosova u tu međunarodnu policijsku organizaciju predstavljalo jako lošu poruku

  • Marko Nicović, član Svetske asocijacije šefova policije

Može da se desi da u sali kada se bude glasalo ne budu prisutne članice koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova. One će izaći iz sale i ostaće samo oni koji će glasati za članstvo Kosova u Interpolu

  • Andrej Savić, bivši šef BIA i univerzitetski profesor

Ovo je treći pokušaj Prištine da uđe u Interpol i u vezi sa tim u pitanju su politička lobiranja i pritisci. Odnos velikih sila je takav da se Zapadu žuri da Prištinu i u bezbednosnoj sferi integriše u globalne tokove

- Njihova logika je jednostavna: Ako uspeju da ubace Kosovo u međunarodnu organizaciju kakva je Interpol, onda sledi nova runda pritisaka i pokušaj da Kosovo dobije stolicu u UN. Rešen je problem Makedonije, odnosno spor Atine i Skoplja i sad hoće da skinu s dnevnog reda Beograd i Prištinu - smatra Šćekić. Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun dodaje da je ovo nastavak jedne kontinuirane kampanje da se pribavi nedostajući međunarodni legitimitet toj samoproglašenoj državi Kosovo.

- Oni koji su stvorili tu lažnu državu ulažu ogromne napore ne birajući sredstva da unaprede međunarodni položaj Kosova, brutalno gazeći rezoluciju 1244. Ovo je najprljavija politika koju sprovode te države i neće stati - zaključuje Drecun.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Daca

20.11.2018 13:10

Ocito da su ga Siptari uzalud popusili mnogima po klozetima.