"NE SMEMO DA SE NE BORIMO": Vučić o diplomatskim aktivnostima u UN povodom rezolucije o Srebrenici

Autor:

Vesti

24.04.2024

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jer ono što vi čuvate i branite i ono na šta ste se zakleli svom narodu i svojim građanima je za vas svetinja, rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

"NE SMEMO DA SE NE BORIMO": Vučić o diplomatskim aktivnostima u UN povodom rezolucije o Srebrenici

Foto: Printskrin/RTV PINK

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Sjedinjenim američkim državama, gde u okviru UN ima brojne bilateralne sastanke.

Ističe da je imao bilateralni sastanak i sa predstavnicima Brazila.

- Sada imamo sa Guterašom, sa Denisom Francisom, on je predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, sa specijalnim savetnikom za pitanje genocida Ujedinjenih nacija, sa predstavnicima Meksika bilateralni. Još mnogo toga večera sa pet ili šest evropskih zemalja imamo takođe sastanak, večeru, koje bar možemo da pitamo, da ne budu protiv nas kao što će većina drugih - kaže Vučić.

Kaže da to što je nešto nemoguća misija i to što nam nešto izgleda nemoguće, ne znači da smete da se ne borite.

- Jer ono što vi čuvate i branite i ono na šta ste se zakleli svom narodu i svojim građanima je za vas svetinje, za vas i to najvažnije u životu, a ne strah pred silom i snagom onih koji su mnogo veći i jači. Ali jesmo li mi razgovarali, svima objasnili, ja moram da vam kažem da u svim grupama postoji ogromna, ogromna rezervisanost prema i postupku i procesu kako su neki definisali i mnogi naši prijatelji iz islamskih zemalja čak i kad glasaju za, nije im drago jer znaju da time povređuju prijatelja i hoću samo da vam kažem da i po tom pitanju mislim da smo mnogo toga uradili i dodatno podigli ugled Srbije - ističe on i dodaje da će mnoge zemlje biti uzdržane u glasanju o rezoluciji o Srebrenici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (24)

Loading
Marko

24.04.2024 18:09

Predsedniče, samo napred, cela Srbija je uz Vas!🇷🇸

Lara

24.04.2024 18:27

Borba je jedina opcija za Srbiju!

Ajant

24.04.2024 19:19

Ovde niko ne očekuje čuda jer mi Srbi znamo kako funkcioniše svetska politika. Ali jesam zadovoljan kada vidim da se ne prepuštamo apatiji već se borimo. To je sve što se može tražiti.

Milena

24.04.2024 19:21

Predsedniku je zaista tesko da se bori protiv svih ovih dana. Ali cvrsto verujem da ce uspeti.