"SAMOPROGLAŠENI PREMIJER KOSOVA DOVEO DO KRVOPROLIĆA" Zaharova raskrinkala Kurtijev plan: Hoće da sprovede etničko čišćenje Srba na KiM!

Autor:

Vesti

25.09.2023

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaharova je istakla da je „policija” kosovskih Albanaca sistematski izvodila kaznene operacije protiv srpske zajednice i da se nije bavila isključivo zastrašivanjem građana.

"SAMOPROGLAŠENI PREMIJER KOSOVA DOVEO DO KRVOPROLIĆA" Zaharova raskrinkala Kurtijev plan: Hoće da sprovede etničko čišćenje Srba na KiM!

Foto: www.profimedia.rs

Zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da je zaoštravanje situacije na KiM, koje je dovelo do krvoprolića, posledica politike "premijera" samoproglašene republike Aljbina Kurtija koja ima za cilj da rasplamsa sukob i očisti teritoriju pokrajine od Srba.

- Jučerašnje krvoproliće je direktna i neposredna posledica kursa takozvanog „premijera“ Aljbina Kurtija sa ciljem rasplamsavanja sukob i čišćenja teritorije regiona od Srba - navodi se u komentaru Zaharove, objavljenom na sajtu ruskog MIP-a.

- Njegovi pokušaji da eskalacijom situacije izazove dodatni pritisak Zapada na rukovodstvo Srbije kako bi naterao Beograd da prizna „nezavisnost“ Kosova stalna su igra sa vatrom, koja je, kako vidimo, preskupa i dovodi ceo region Balkana do opasne ivice - dodala je Zaharova.

Ona je istakla da je „policija” kosovskih Albanaca sistematski izvodila kaznene operacije protiv srpske zajednice i da se nije bavila isključivo zastrašivanjem građana.

- Postoji direktna pretnja od nastavka etničkog čišćenja, koje su ranije praktikovali albanski ekstremisti na Kosovu - naglasila je Zaharova.

- Uvereni smo da se put stabilizacije i dugoročnog rešenja na Kosovu odvija isključivo kroz sveobuhvatnu primenu temeljne rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244 i Briselskih sporazuma Beograda i Prištine iz 2013. i 2015. godine - zaključila je Zaharova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (18)

Loading
Natasa

25.09.2023 18:39

Kurti priželjkuje etničko čišćenje Srba, i iz tog razloga zastrašuje Srbe i organizuje napade na Srbe.

Milos

25.09.2023 18:40

Kurti se ponasao kao da car, a ne samoproklamovani politicar.

Kaca

25.09.2023 18:40

Kurti ima samo jedan cilj a ti je progon Srba sa KiM, njemu dijalog ništa ne znači niti je on sve ovo vreme poštovao Briselski sporazum.

Marina

25.09.2023 18:41

Glavni krivac za sva dešavanja na KiM je Kurti. On zeli da zastrašivanjem otera sve Srbe sa KIM. Njegov jedini cilj je etničko čišćenje Srba.