TORTURA NAD SRBIMA NA KIM SE NASTAVLJA! Uhapšenom Srbinu produžen pritvor za još dva meseca, do sad nije saslušan nijedan svedok

Autor:

Vesti

22.09.2023

16:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pritvor mu je produžen za još dva meseca kako bi se preduzele istražne radnje.

TORTURA NAD SRBIMA NA KIM SE NASTAVLJA! Uhapšenom Srbinu produžen pritvor za još dva meseca, do sad nije saslušan nijedan svedok

Foto: Kosovo Online

Dragiši Milenkoviću iz Kišnice kod Gračanice, koga privremene prištinske institucije terete za navodni ratni zločin, produžen je pritvor za još dva meseca, potvrdila je njegov advokat Jovana Filipović.

- Milenković je od 21. juna u prtivoru i od tada nije saslušan nijedan svedok. Pritvor mu je produžen za još dva meseca kako bi se preduzele istražne radnje. Insistiramo da se u što kraćem roku saslušaju svedoci tužilaštva, kako bi se istraga okončala u što pre - prenela je Filipovićeva RTS-u.

Podsetila je da pravni zastupnici Dragiše Milenkovića insistiraju i na svedočenju Aljbina Kurtija, premijera u Prištini u svojstvu svedoka odbrane.

Tužilaštvo tvrdi da je Dragiša Milenković, bivši zatvorski čuvar u Prištini i Lipljanu, tokom rata, od 24. maja do 10. juna 1999. godine, u zatvoru Priština i Lipljan, u svojstvu službenog lica i u saradnji sa drugim službenim licima, zloupotrebio službena ovlašćenja. 

On se tereti da je učestvovao u tuči u kordonu zatvorenika Albanaca koji su bili prebačeni iz zatvora Dubrava u zatvore u Prištini i Lipljanu.

Priština nastavlja teror nad Srbima

Trojici Srba sa severa Kosova i Metohije, Iliji Elezoviću iz Kosovske Mitrovice, Draganu Miloviću iz Zvečana i Zoranu Kostiću iz Prilužja, prištinski sud je odredio pritvor u trajanju od 30 dana.

Advokati uhapšenih, prilikom dovođenja njihovih štićenika na saslušanje, poručili su da ne postoje osnovane sumnje za to za šta ih tužilaštvo tereti. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading