ZAVRŠENO OBRAĆANJE PREDSEDNIKA SRBIJE I UGANDE! Vučić: Hvala Museveniju što se drži principa teritorijalnog integriteta i podržava naš suverenitet

Autor:

Vesti

30.07.2023

10:05 >> 11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U 12.00 je planirano održavanje Srpsko-ugandskog poslovnog susreta.

ZAVRŠENO OBRAĆANJE PREDSEDNIKA SRBIJE I UGANDE! Vučić: Hvala Museveniju što se drži principa teritorijalnog integriteta i podržava naš suverenitet

Foto: Printscreen/Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je danas predsednika Republike Ugande, Joveri Kagutu Musevenija, koji je trenutno u zvaničnoj poseti Srbiji.

Svečani doček predsednika Ugande upriličen je u 10 sati, nakon čega će biti održan tet-a-tet sastanak dvojice zvaničnika.

Ceremonija svečanog dočeka održala se ispred Palate Srbija, uz intoniranje himni dve zemlje, crveni tepih i gardu Vojske Srbije.

Kako je saopštila služba za saradnju s medijima predsednika Republike, nakon toga slede razgovori delegacija Srbije i Ugande predvođeni dvojicom predsednika, a izjave za medije planirane su u 11.30.

Nakon potpisivanja niza bilateralnih sporazuma dve zemlje, usledilo je obraćanje javnosti.

- Imali smo veoma dobre odnose, Jugoslavija 50-ih i 60-ih godina nam nije nepoznata, još tada smo imali dobre odnose sa Titom. Pratili smo sve ono što je Tito radio, njegove stavove, a posebno neutralne stavove koje je maršal Tito čuvao posebno između Sovjetskog saveza i Kine. Tito je odbijao da se prikloni i jednoj i drugoj strani - rekao je Museveni.

- Dugujem veliku zahvalnost na poseti. Predsednik je bio u Begradu pre 36 godina i tada ga je primio predsednik predsedništva Lazar Mojsov, reč je o čoveku koji ima ogromno iskustvo i mnogo sam naučio u direktnom razgovoru. Naučio sam mnogo od njega i o trenutnoj političkoj situaciji u Africi i kojom brzinom napreduje.

- Hvala mu što se drži principa teritorijanog integriteta i podržava naš suverenitet, a mi isto činimpo za njih.

U 12.00 je planirano održavanje Srpsko-ugandskog poslovnog susreta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (50)

Loading
NadjaMil

30.07.2023 10:30

Prijateljski odnosi dve drzave poboljsace odnose kako na politickom tako i na ekonomskom polju.Predsednik se bori za stabilnost i ekonomski prosperitet.Biće to odlična saradnja.

Kata

30.07.2023 10:43

Srbija svoje goste docekuje s postovanjem i uz sve pocasti.

Selena

30.07.2023 10:44

Dve zemlje povezuju dobri bilateralni odnosi i saradnja i verujemo da ce u buducnosti biti ojacani.

Senka

30.07.2023 10:45

Za obe zemlje vazno je da se saradnja ojaca i prosiri na razlicita polja.