VUČIĆ ODBIO SRAMAN ZAHTEV STRANIH ATEŠEA! Hteli da vršljaju po srpskim kasarnama i idu u inspekciju!

Autor:

Vesti

28.08.2022

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije i vrhovni komandant naših oružanih snaga Aleksandar Vučić odbio je zahtev nekoliko zapadnih država koje su nameravale da pošalju svoje vojne atašee u inspekciju oružja, oruđa i brojnog stanja u kasarnama u Novom Pazaru i Raški.

VUČIĆ ODBIO SRAMAN ZAHTEV STRANIH ATEŠEA! Hteli da vršljaju po srpskim kasarnama i idu u inspekciju!

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Kako prenose izvori bliski Generalštabu, Vučić je ovu nečuvenu nameru zapadnih sila odbio obrazloženjem da je Srbija nezavisna, samostalna, vojno neutralna država, koja je jedino vlasna da se stara o svojoj vojsci i da vodi računa o njoj i da joj nije potreban niko sa strane, ma ko to bio, da vrši uvid u njene borbene sisteme i jedinice.

Da je ova informacija tačna "Novostima" je potvrđeno i u Ministarstvu odbrane.

Nema sumnje da je želja zapadnih vojnih atašea "da vršljaju" po srpskim kasarnama u Novom Pazaru i Raški skopčana sa razumljivom pripravnošću naše vojske koja se sprovodi u tom rejonu, s obzirom na ratne bubnjeve u koje već mesecima udara vlast u Prištini, otvoreno preteći našem stanovništvu na severu Kosova i Metohije, uz neskrivenu pomoć pojedinih država koje su i tražile od Vučića da omogući uvid u borbeno stanje jedinica smeštenih u Raškoj oblasti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading