ZNATE LI ŠTA JE SASTANAK SA SIJEM? Vučić: Iskoristićemo tih pola sata

Autor:

Vesti

04.02.2022

16:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je danas novinarima da će teme njegovog sutrašnjeg razgovora sa kineskim predsednikom Si Ðinpingom, između ostalog, biti uvođenje direktne avio-linije ka Kini, kineskim investicijama, kao i vojno-tehnička saradnja.

ZNATE LI ŠTA JE SASTANAK SA SIJEM? Vučić: Iskoristićemo tih pola sata

Foto: Tanjug/D. GOLL


- Otkazao sam druge sastanke, jer želim da se nešto ranije vratim u Beograd... Ali, znate li šta je sastanak sa Sijem Iskoristićemo tih pola sata - rekao je Vučić novinarima na pitanje o čemu će razgovarati sa kineskim kolegom, i da li će biti prilike za susret sa još nekih svetskim zvaničnikom.

Vučić je rekao da Srbija ima interes da otvori avio-liniju prema Pekingu i Šangaju, izrazivši uverenje da će se "ići" na otvaranje dve nove linije.

Predsednik Srbije je ukazao da je direktna avio-linija Beograd - Njujork posle pet godina postala profitabilna, sa popunjenošću kapaciteta više od 80 odsto.

- To su dobre stvari. Želimo još jednu liniju prema severno-američkom kontinentu, ka Torontu, ili Čikagu. Želimo bar jednu liniju prema Kini i verujemo da će biti profitabilna posle dve, tri godine - rekao je Vučić.

Dodao je da će pored te, teme razgovora sa Sijem biti i dalje kineske investicije.

- Sarađujemo u svim oblastima, unapređujemo saradnju u svim sferama, u uključujući i vojno-tehničku saradnju, pa će i to biti tema - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading