DAČIĆ U BANJALUCI: Opstanak Republike Srpske jedan od vitalnih nacionalnih i državnih interesa Srbije

Autor:

Vesti

08.01.2022

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Banjaluci da je opstanak Republike Srpske jedan od vitalnih nacionalnih i državnih interesa Srbije i celokupnog srpskog naroda.

DAČIĆ U BANJALUCI: Opstanak Republike Srpske jedan od vitalnih nacionalnih i državnih interesa Srbije

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Dačič je kazao da trideset godina postojanja Republike Srpske predstavlja veliko istorijsko dostignuće srpskog naroda, dodavši da je Srbija protiv bilo kakvih pretnji po opstanak Republike Srpske, kao i ugrožavanja nadležnosti RS po Dejtonskom sporazumu.

- Republika Srpska je bila nužna. Ona je bila odbrambeni mehanizam u situaciji kada je bio ugrožen opstanak srpskog naroda i želim da odam priznanje svima koji su utkali svoje živote u stvaranje Republike Srpske - kazao je on novinarima u Banjaluci, posle polaganja venaca na Trgu poginulih boraca NOR-a povodom obeležavanja Dana RS, prenosi Beta.

Republika

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

Dačić je naglasio da se Srbija zalaže se za mir i dijalog i da je važno da "oko toga postoji jedinstvo srpskog naroda".

- Srbija je opredeljena za dobrosusedske odnose, regionalni mir i stabilnost. Naši odnosi sa Srpskom su, istorijski gledano, na najvišem nivou i to je nešto normalno, što može da podstakne sveukupni razvoj, a zalažemo se za takve - naglasio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading