ON ĆE NASLEDITI MILUTINA MRKONJIĆA U SKUPŠTINI: Ovaj srpski reprezentativac dva puta je proglašen za najboljeg na planeti

Autor:

Vesti

23.12.2021

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ratko Nikolić, proslavljeni sportista koji je 2007. bio proglašen za najboljeg srpskog rukometaša, novi je narodni poslanik.

ON ĆE NASLEDITI MILUTINA MRKONJIĆA U SKUPŠTINI: Ovaj srpski reprezentativac dva puta je proglašen za najboljeg na planeti

Foto: ST/N.MANDIĆ

On je u klupu Skupštine Srbije došao na mesto nedavno preminulog socijaliste Milutina Mrkonjića.

Ova legenda rukometa priznaje da mu je velika čast i odgovornost što se našao u poslaničkoj klupi, pogotovo umesto pokojnog Mrkonjića.

- Kao sportisti ovo mi je nešto sasvim novo, ali daću sve od sebe da radim za narod najbolje što mogu. Svakako je u pitanju novi, veliki izazov i, iskreno, bio sam zatečen što me je neko uopšte uzeo u obzir za ovako odgovornu funkciju. Ovo je za mena zaista velika čast i odgovornost, posao koji sa sobom nosi veliko breme i iskreno se nadam da neću izneveriti nikoga, pogotovo imajući u vidu da sam došao na mesto čuvenog Milutina Mrkonjića - kazao je Nikolić za Kurir.

Republika

Foto: printskrin

 

Nikolić, koji je nestranačka ličnost, igrao je rukomet od 15. do 40. godine života, bio je reprezentativac tri zemlje (SRJ, SCG i Srbije), nosio je dres Šamota, Crvene zvezde i Sintelona, te niškog Železničara pred kraj karijere, a igrao je i kao internacionalac u Mađarskoj, Španiji, Danskoj, Severnoj Makedoniji, Belorusiji, Kataru i Bosni i Hercegovini.

Čak dva puta je zvanično proglašen za najboljeg pivotmena planete i dva puta je igrao evropsko finale Lige šampiona. U analima rukometa ostaće upisan i kao prvi kapiten rukometne reprezentacije Srbije. S nacionalnim timom osvojio je bronzu na Svetskom prvenstvu 1999. i bio četvrti na Olimpijskim igrama 2000. u Sidneju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading