POZNATI PITANJIMA REŠETALI LEGENDARNOG TRENERA: Prodao bih državu za ličko varivo!

Vesti

20.01.2018

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković je otvoreno, bez dlake na jeziku za Srpski telegraf priznao po koju cenu bi izdao državu. Govorio je i o danima kada su ga sa terena oficiri sa pištoljima i u pidžamama terali sa terena. Bez ustezanja se prisetio prvog zaljubljivanja, ali je i otkrio zašto je po njemu Toni Kukoč najbolji igrač kojeg je trenirao.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Božidar Maljković

Slobodan Stefanović, glumac

Jeste li gurman? Dajte neki brzinski recept za vaše omiljeno jelo.

- Na prvi pogled bi se reklo da sam gurman. Prodao bih državu za ličko varivo! Imam sjajan recept: prvo se odvojeno priprema pasulj sa mesom i kupus sa lukom. Potom se sve sjedini u harmoniju ukusa!

Nenad Krstić, bivši košarkaš Srbije

 Je l' teže sada ili kada ste bili trener?

- Neuporedivo teže je bilo kao trener pošto su nečasne sudije mogle da budu protagonisti u ishodu magične igre - košarke.

Foto: Starsport

Boban Bajković, nekadašnji fudbalski golman

Da li ste razmišljali o fudbalskoj karijeri?

- Košarkaši Ušća, kluba koji sam osnovao, osvajali su turnire u malom fudbalu. Nije li za mene loše ispalo što je ipak košarka prevagnula?

Marko Simonović, košarkaš Zenita

Ko je najbolji igrač kog ste trenirali?

- Toni Kukoč! Neverovatan igrač koji je mogao da igra i brani svih pet pozicija.

Goran Knežević, ministar

Nedostaje li vam atmosfera sa terena?

- Dragi Gorane, nedostaje mi koliko i tebi otkada si prestao da igraš. Često se budim usred noći jer u snu proživljavam utakmice.

Foto: Tanjug

Boško Ničić, SNS

Kao predsednik Olimpijskog komiteta, uskoro dolazite u Zaječar. Hoćete li pomoći da napokon dobijemo atletsku stazu u okviru atletsko-fudbalskog stadiona, a možda jednog dana i prvog olimpijskog reprezentativca iz Timočke Krajine?

- Uvek volim da posetim jug Srbije. U narednom periodu Olimpijski komitet Srbije doći će u Bor, Kruševac, Kraljevo, Zaječar i mnoge druge gradove. Boško, ako je atletska staza nužna, napravićemo je s ponosom kao sve što smo do sada radili.

Miljan Damjanović, SRS

Prvo ste podržavali Đilasa, a onda se borili protiv njega i postali predsednik OKS. Da li možemo da očekujemo da ćete udariti i na Vučića jednog dana kada politički oslabi?

- Kakva gomila budalaština na tako malom prostoru. Plašim se za karijeru ovog čoveka i njegove stranke.

Miroslav Parović, Narodni slobodarski pokret

Ko je bolji trener, vi ili ćerka Marina?

- Ne znam ko je bolji, ali znam ko je iskusniji. Mi naše medalje i kupove ne delimo, već ih sabiramo. To je naše porodično blago.

Aleksandar Popović, DSS

Prijatelju, koja vam je najdraža uspomena iz starog kraja?

- Dragi Aleksandre, noćni basket u Šest kaplara je legendaran. Igrali bismo ga do zore da nas oficiri sa pištoljima i u pidžamama nisu terali. Osnivanje kluba Ušće mi je vrlo draga uspomena, kao i barsko kupanje i bambusi iza pruge gde se rodila i velika ljubav sa mojoj Gordanom, koja traje decenijama.

Andrija Kuzmanović, glumac

Koja vam titula najviše znači?

- Bez ikakve sumnje to je prva titula sa Jugoplastikom u finalu protiv Partizana. To je moja utakmica života, da sam taj duel izgubio, ne bi me bilo nigde, kao ni najboljeg kluba u istoriji pošto su novinari upravo Jugoplastiku proglasili za najbolji tim svih vremena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading