NI PUTINU NIJE LAKO DA SPROVEDE PENZIJSKU REFORMU, A MI SMO TO USPELI

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

21.09.2018

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će svi penzioneri u Srbiji imati između 9 i 13 odsto više nego pre smanjenja 2014. godine, ističući kako ni Vladimiru Putinu nije lako da sprovede penzijsku reformu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

Vučić je novinarima izjavio da će posle najnovijeg povećanja penzija u oktobru svi penzioneri u Srbiji imati između 8,8 i 13,2 odsto više nego što je to bilo 2014. pre privremenog smanjenja penzija.

- To znači da će svi penzioneri imati penzije veće nego ikad i značajno više nego što je bila inflacija u tom periodu - rekao je Vučić.

Uz to će, kako je naveo, i penzioneri sa penzijama od 27.000 - 28.000 dinara dobiti dodatno povećanje od pet odsto i imaće najviši rast od 2014. godine.

RepublikaFoto: e-stock/K. CVIJOVIĆ
Za bolji život penzionera u Srbiji

Vučić je ocenio da kritičari "pokvareno" javnosti prezentuju kako je dobro da se ukida zakon o privremenom smanjenju penzija, a ukidanje znači da ćemo da oštetimo 70 odsto ljudi.

- Neće vlada da pravi indeksaciju sa stopom inflacije, to bi značilo da vam uvećamo penzije sledeće godine 1,2 do 1,3 odsto nego hoćemo da uvećamo tri, četiri pa i pet odsto ako budemo u mogućnosti, ovako se ne ograničavamo ni na koji način, a sami penzioneri znaju kome da veruju - naveo je Vučić.

On je naveo kako ni velikom Vladimiru Putinu nije lako da sprovede penzijsku reformu, a mi smo to uspeli.

- Privodim kraju i zato imamo jednu od najbrže rastućih ekonomija - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će medicinski radnici i lekari dobiti značajno povećanje plata i to ne samo ove, nego i u narednim godinama.

- Obećao sam lekarima i sestrama značajno povećanje, dobiće od vlade kolika će ta povećanja da budu ali očekujem da budu značajna posebno za medicinske sestre. Veoma je plaćen posao u inostranstvu, želimo da ih sačuvamo ovde u zemlji i da obodrimo mlade ljude da se tim poslom bave u budućnosti - rekao je Vučić novinarima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading