SINIŠA MALI POTPISAO SPORAZUM U PEKINGU! Industrijski park u Borči zaposliće 10.000 radnika

Autor: Tanjug

Vesti

18.09.2018

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija Srbije Siniša Mali potpisao je danas sa kineskom kompanijom CRBC u Pekingu sporazum o izgradnji Industrijskog parka prijateljstva u Borči, koji će Srbiji doneti ukupnu investiciju u visini od dve milijarde evra.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Siniša Mali u Pekoingu sa Aleksandrom Vučićem

Mali je, u izjavi Tanjugu, nakon potpisivanja sporazuma, rekao da se radi o još jednom velikom ugovoru za Srbiju.

- Kada pređete Pupinov most sa leve štrane, u sledećih par godina nići će ogroman industrijski park na 320 hektara. Park koji treba da privuče preko 1.000 kineskih kompanija. To je, kada smo računali sa CRBC, kompanijom koja će investirati u park, da otvori skoro 10.000 novih radnih mesta. Biće to najveći kineski industrijski park u Evropi. Biće upravo u Srbiji, Beogradu, kako bi sve kompanije koje dolaze iz Kine u Evropu privukli da dođu kod nas - objasnio je on.

Mali je kazao da će CRBC investirati oko 220 miliona evra u Industrijski park prijateljstva, a, ako se uzmu u obzir sve kompanije koje će doci, ukupna investicija iznosiće oko dve milijarde evra.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Siniša Mali je istakao da je prezadovoljan i da sada ostaje da se u narednim mesecima definiše tačan broj kompanija i kompanije koje će doći, a da vlada krene da ulaže u infrastrukturu, te Kinezi polako da grade jednu po jednu fabriku.

- Ogromna investicija, sjajna vest za građane Beograd i Srbije. Polako ali sigurno vidite kako kroz projekte i sa kineske strane i ostalih zemalja podižete vaš BDP, stvarate realnu osnovu da budete optimisti da ćete, nakon što smo vicešampioni po rastu u prvih šest meseci ove godine u Evropi, postati šampioni. Upravo ovakvi projekti doprinose tome - rekao je Mali.

 

- „Imamo stvarno razloga da budemo optimisti za godine pred nama“ - ocenio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (68)

Loading
Poz

18.09.2018 10:07

Industrijski park u Borči, koji će Srbiji doneti ukupnu investiciju od dve milijarde evra. To je veliki uspeh za sve nas. Toliko zaposlenih!

Ika

18.09.2018 10:14

Srbija u poslednje par godine belezi porast u otvaranju novih fabrika i u zaposljavanju ljudi, tako ce se nastaviti.

bata

18.09.2018 10:17

Za Srbiju je vazno da se ravnomerno razvija

Eliot 07

18.09.2018 10:18

Jos malo moracemo da uvozimo radnu snagu.