Čadež: Sirogojno traži partnere na KiM

Autor: Tanjug

Vesti

08.09.2018

14:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Kompanija Sirogojno želi da sklopi ugovore sa svima zainteresovanim srpskim proizvođačima voća na KiM, maline i borovnice, kao i da uloži u prerađivačke kapacitete", izjavio danas predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež na biznis forumu u Leposaviću, koji se održava u okviru posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića KiM.

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOSKIĆ
Marko Čadež

Čadež je rekao Tanjugu da Sirogojno želi da napravi dugorocne ugovore o saradnji sa privrednicima i poljoprivrednim gazdinstvima, ali i da uloži u otkupne stanice i hladnjače. 

"PKS je podržala biznis forum u Leposaviću, tako što je dovela više od 30 najvećih poslovnih sistema iz centralne Srbije", rekao je Čadež. 

Dodao je da su tu MK grupa,Moji brendovi, Alko grupa, Komtrejd, Jela Jagodina... i zahvalio Ministarstvu poljoprivrede i Kancelaciji za KiM Vlade Srbije, na sistemu podsticaja za privrednike iz centralne Srbije koji žele da ulažu na KiM. 


Takođe, na obezbeđivanju sredstva za mehanizaciju poljoprivrednim gazdinstvima da bi poboljšali proizvodnju, dodao je Čadež. 

Zamenik direktora Kacelarije za KiM Dušan Kozarev je rekao Tanjugu da je pre samo nekoliko meseci predsednik Srbije Vučić pokrenuo tu inicijativu i da već imamo prve rezultate, biznis forum sa privrednicima iz centralne Srbije i sa KiM. 


"Imamo više od 100 kompanija i očekujemo preko 500 posetilaca. Vučić će danas svečano zatvoriti skup i nadam se da ćemo biti u prilici da da mu saopštimo dobre rezultate", naveo je Kozarev. 

Kako je rekao, cilj biznis foruma je povezivanje i pronazaženje zajedničkog interesa privrednika iz centralne Srbije i sa KiM. 
RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Dušan Kozarev

Naglasio je da je KiM obično prepoznato u svetu kao rizično područje, iako je to ''rezervoar preduzetništva, preduzimljivosti i kreativnosti. 

"Naš narod ima većinu u 10 opština i ima šta da predstavi i na šta da bude ponosan, a tu su banke i ministarstva Vlade Srbije, kao i predstavnici najvećih proizvođača, da im kažu šta je to gde mogu da budu još bolji i da zajednički nastupe u biznisu". 

Kozarev je rekao da uz podršku države Srbije privrednici sa KiM mogu da počnu da osvajaju ne samo evropsku već i svetsku ekonomiju. 

Kaže da će Kancelarija i druge institucije Srbije pomoći i fiinansijski i logistički da se poboljsa ukupan poslovni ambijent na KiM i da biznis forum postane tradicionalan, kao i da se prepozna kao važan poslovni događaj u regionu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading