(FOTO) VUČIĆ OTVORIO LIDL: Srbija se približava USPEŠNIM ZEMLJAMA

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

12.06.2018

08:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Dolazak Lidla u Srbiju ne znači samo otvaranje lanca supermarketa, to je simbol napretka i govori da se Srbija pridružuje uspešnim državama" poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić iz Nove Pazove, gde je nemačka kompanija otvorila Logistički centar kao prvi korak ka otvaranju svojih prodavnica u našoj zemlji.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Aleksandar Vučić na otvaranju Lidla

- Posebno sam srećan što je Lidli u najkraćem mogućem roku, za samo godinu dana na ogromnoj površini uspeo da završi ovaj objekat, da uloži 55 miliona evra u Srbiju na 45.00 kvadratnih metara, istovremeno zapošljavajući sve podizvođače sa više od 2.000 radnika koi su na tom poslu učestvovali - rekao je predsednik.

Prema njegovim rečima, važnost Lidla prevazilazi važnost maloprodajnog lanca, već je to simbol napretka i toga što se Srbija pridružuje drugim evropskim zemljama po obimu ovakvih investicija. 


Predsednik Srbije i generalni direktor Lidla Srbija Tomislav Šapina su pritiskom na dugme podigli rampu za prvi kamion Lidla koji je stigao u novoizgrađeni Logistički centar. 

- Želimo da budemo Srbiji dugoročan partner, tu smo da ostanemo i zajedno se razvijamo - rekao je Šapina na otvaranju logističkog centra u Novoj Pazovi.

Prema njegovim rečima, Lidl će bit prvi diskont u Srbiji koji će unaprediti maloprodaju u Srbiji. 

Logistički centar kompanije Lidl Srbija se prostire se na više od 45 hiljada kvadratnih metara, ima kapacitet za skladištenje 30.000 paleta i 120 utovarnih i istovarnih rampi. Jedan je od najvećih objekata u Jugoistočnoj Evropi koji je nosilac LEED Gold sertifikata za poštovanje najviših standarda u održivoj gradnji-zbog korišćenja održivih građevinskih materijala, efikasnije upotrebe vode i smanjenja otpada, bolje energetske performanse zgrada, pa do pružanja boljih uslova za rad-poput kvaliteta vazduha u zatvorenom prostoru i obezbeđivanja dnevnog svetla.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (35)

Loading
saSA

12.06.2018 08:41

Ovo su zaista lepe vesti.

misa

12.06.2018 08:41

Svaka cast. Otvaranje novih radnih mesta ce mnogo znaciti nasem narodu.

Darko

12.06.2018 08:46

Otvaranje Lidla je jos jedan dokaz da se Srbija priblizava razvijenim zemljama.

Beogradjanin979

12.06.2018 08:47

Uz Vucica to je sasvim sigurno!