NIS lider održivog razvoja u Srbiji: KOMPANIJA KOJA BRINE O LJUDIMA

Autor:

Vesti

28.05.2018

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prijatnom ambijentu Muzeja moderne umetnosti "Macura" u Starim Banovcima, kompanija NIS je predstavila Izveštaj o održivom razvoju za 2017. godinu, osmi po redu od početka izveštavanja 2010. godine.

RepublikaFoto: Promo foto
Kompanija budućnosti

Kompanija je i na ovaj način pokazala da su poslovni rezultati veoma važni, ali da su briga o ljudima i životnoj sredini od jednakog značaja, te da će NIS ostati dosledan takvom pristupu i u budućnosti. 

RepublikaFoto: Promo foto

Predstavljanju Izveštaja o održivom razvoju prisustvovali su Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike Srbije, poslovni saradnici kompanije, predstavnici stručne javnosti i medija, kao i predstavnici sindikata i top menadžmenta NIS-a. 

RepublikaFoto: Promo foto

Tom prilikom održana je panel diskusija „Održivost inovacija“ na kojoj su, pored Kirila Tjurdenjeva, generalnog direktora NIS-a, učestvovali i Miroslav Lutovac, direktor sektora industrije Privredne komore Srbije, Olivera Andrijašević iz revizorske kuće „Ernst&Young“ i Filip Ilić, stipendista NIS-a koji je nakon završetka školovanja zaposlen u kompaniji.

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS, rekao je da su principi održivog razvoja već utkani u svaki proces u kompaniji.

RepublikaFoto: Promo foto

- Više od svega drugog, osnova održivog razvoja je briga o ljudima, na svaki mogući način. Od gledanja na jednakost polova kao na mogućnost, do stvaranja uslova za dostojanstveni život i rad. Najvažnija je svakako, briga o zdravlju i životu svakog našeg zaposlenog.  Jedan od najznačajnijih stubova održivog razvoja za NIS je ulaganje u ljude. Od 2009. godine NIS je u društveno odgovorne projekte uložio više od 3 milijarde dinara, a samo u projekte u oblasti obrazovanja i nauke više od 600 miliona dinara. Za NIS ulaganje u mlade i znanje predstavlja investiciju koja se uvek isplati jer je reč o talentovanim i mladim ljudima, koji su motivisani i usmereni na promenu, razvoj i inovacije koji doprinose modernizaciji što je ključ za očuvanje konkurentnosti i održivosti kompanije - rekao je Tjurdenjev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading