USPEŠNO ZAVRŠENO I 49. REPUBLIČKO TAKMIČENJE AMSS

Autor: Promo

Vesti

26.05.2018

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

AMSS je i ove godine u Ledenoj dvorani hale Pionir u Beogradu organizovao dvodnevno državno takmičenje "Šta znaš o saobraćaju".

RepublikaFoto: Promo foto
Mirko Butulija je dodelio nagrade najmlađima

Tradicionalno nadmetanje učenika u poznavanju saobraćajnih propisa i veštini vožnje bicikala počelo je u petak teoriјskim testom, u Domu učenika Srednje železničke škole, a nastavljeno je u subotu na poligonu spretnosti i praktičnog ponašanja koji simulira saobraćajne situacije iz svakodnevnog života.

Najuspešnijim učesnicima vredne nagrade i priznanja uručili su domaćini takmičenja predsednik AMSS

i generalni sekretar Predrag Đurđev,  kao i direktor policije MUP-a Vladimir Rebić.

Predsednik AMSS Mirko Butulija je dodelio nagrade najboljim ekipama i čestitao najuspešnijim osnovcima, zahvalivši se svima koji su učestvovali u realizaciji a posebno nastavnicima i Društvu nastavnika tehnčkog obrazovanja.

- Ovo jedinstveno takmičenje pored takmičarskog ima edukativni karakter, i ponosni smo na to što je u proteklih 49 godina kroz projekat "Šta znaš o saobraćaju" preko deset miliona dece edukovano o saobraćajnoj kulturi. Samo ove godine kroz takmičenje je prošlo 300 000 đaka koji su stekli nova znanja o bezbednosnom ponašanju u saobraćaju. Hvala svim nastavnicima koji su svojim predanim radom ostvarili ciljeve ovog takmičenja, zajedno sa svojih stotinu učenika koji su se borili danas za titule prvaka kao najbolji u svojim okruzima - vi ste naši najveći promoteri bezbednog učestvovanja u saobraćaju - rekao je Butulija.

RepublikaFoto: Promo foto

AMSS će naći model podrške tom predanom radu i nagraditi sve nastavnike i takmičare koji su se plasirali na republičko takmičenje u saradnji sa drugim drštveno odogovorim kompanijama.

- Učenicima koji su danas znanjem i veštinama obezbedili plasman na predstojeće Evropsko prvenstvo, želim da se i ove godine vrate u Srbiju kao Evropski prvaci - poručio je još na današnjem proglašenju Mirko Butulija

Direktor policije MUP-a RS Vladimir Rebić dodelio je nagrade najbolje plasiranim na republičkom takmičenju, koji će činiti reprezentaciju Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu Međunarodne automobilske federacije (FIA), u Budumpešti.

- Sa radošću podržavam sve aktivnosti koje AMSS tokom godine organizuje u akciji "Šta znaš  o saobraćaju", kao i sve one aktivnosti koje se uz podršku MUP-a RS sprovode u okviru edukacije o bezbednom učešću u saobraćaju - rekao je Rebić.

On je na kraju obraćanja čestitao Auto-moto savezu na organizaciji i posebno se zahvalio deci učesnicima takmičenja.

RepublikaFoto: Promo foto

ŠZOS je najstarije i najmasovnije učeničko takmičenje u Srbiji i zvanično je takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i ove godine organizovano je širom Srbije uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja, Ministarstva unutrašnjih poslova, škola i sponzora.

Sami učesnici i nastavnici stoje iza ocene AMSS-a da je nacionalno finale i ove godine prošlo uspešno i da je  odlično organizovano. Posle uspešno realizovanog nacionalnog finala, AMSS preuzima i pripremu reprezentacije za nastup u Evropi krajem septembra u Mađarskoj.

Četvoročlana ekipa, dve devojčice i dva dečaka koji su se danas pokazali kao najuspešniji, Nina Polić, Nevena Dragićević, Ilija Mrkšić i Konstantin Nićetin, predstavljaće Srbiju na ovom takmičenju, gde će u jakoj konkurenciji vršnjaka iz čitave Evrope, i četvrti put pokušati da osvoji titulu šampiona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading