Žita Srbije, FAO i EBRD na Danu Žitara: MK COMMERCE IZVOZNIK GODINE

Autor:

Vesti

17.05.2018

17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da je najbolji ambasador srpskog agrara MK Commerce potvrđuje već par godina zaredom na najznačajnijem agrobiznis događaju u centralnoj i jugoistočnoj Evropi - Novosadskom sajmu poljoprivrede.

RepublikaFoto: Promo foto
MK COMMERCE IZVOZNIK GODINE

Na Novosadskom sajmu nagrađene su i kompanije Granexport i Flora, koje posluju u okviru MK Commerce. Tri proizvoda kompanije Granexport - kukuruzni griz, palenta, kukuruzno brašno nagrađeni su velikom zlatnom plaketom za ocenu kvaliteta proizoda na bazi  žita i brašna, a Granexport je, takođe, dobitnik plakete za vrhunski kvalitet i asortiman za mlinske proizvode od kukuruza. Kompaniji Flora je dodeljeno priznanje za izvrstan kvalitet graška i kukuruza.

RepublikaFoto: Promo foto

- Nastojimo da budemo najbolji ambasador srpske privrede u svim zemaljama u svetu, a nagrada koju iz godine u godinu osvajamo na jednoj od najvažnijih poljoprivrednih manifestacija Zapadnog Balkana, dodatni je podsticaj, ali i znak poverenja. Ponosni smo što je kvalitet naših proizvoda prepoznat kako u Srbiji, tako i van granica naše zemlje, istakao je Nemanja Vuković - direktor MK Commerce i direktor agrara na nivou MK Group.

RepublikaFoto: Promo foto

Na Danu Žitara, koje organizuje Udruženje "Žita Srbije" u saradnji sa Organizacijom za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (UN FAO) i Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), uručene su povelje najuspešnijim kompanijama u sektoru proizvodnje, prerade i trgovine žitaricama i uljaricama, a za izvoznika godine 2017. proglašen je MK commerce.

RepublikaFoto: Promo foto

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović je otvorio ovaj skup i pozdravio preko sto prisutnih najvećih proizvođača i izvoznika žitarica i uljarica, kao i delegacije FAO i EBRD, i tom prilikom naglasio da država prepoznaje i podržava rezultate koje žitari ostvaruju, a da će ona nastojati da otvori nova tržišta i unapredi infrastrukturu da bi dodatno unapredila izvoz žitarica i uljarica.)

Kompanija MK Group, sa svojim članicama MK Commerce i Agroglobe, zaslužna je za čak trećinu ukupnog izvoza, pokazuju podaci udruženja "Žita Srbije".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading