MIŠKOVIĆ NE ODUSTAJE OD SAVA CENTRA: Spreman da uloži duplo više nego što grad traži

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

10.05.2018

18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković hoće po svaku cenu da kupi Sava centar! Za njegovo renoviranje tajkun je spreman da izdvoji između 25 i 30 miliona evra, što je duplo više od traženog. Uz to, ponudio je i da pokrije dugove centra, dok bi profit delio sa Gradom Beogradom!

RepublikaFoto: Tanjug
Rešen da kupi Sava centar: Miroslav Mišković

Miškoviću, koji se jedini javio na tender i ima rok do 20. juna da dostavi finansijsku ponudu, pripalo bi 49 odsto akcija "Sava centra", dok bi 51 odsto ostalo u vlasništvu grada.

Iako "Delta" još nije poslala zvaničnu ponudu, dobro upućeni izvori kažu da Mišković planira da u renoviranje Sava centra investira daleko više nego što je predviđeno uslovima tendera.

- Grad traži za "Sava centar" ulaganje od najmanje 12,5 miliona evra, a Mišković je spreman da izdvoji duplo više, između 25 i 30 miliona. Pored toga, "Delta" je već napravila projekat po kojem bi se najveći kongresni centar u Srbiji pasarelom spojio sa hotelom "Interkontinental". Taj potpuno novi hotel "Delta" planira da gradi u neposrednoj blizini - kaže sagovornik Informera.

Iz "Delte" su ponosno najavili da su spremni na svaku vrstu pregovora kako bi postali partner gradu u ovom poslu. Potpredsednik "Delta holdinga" Živorad Vasić rekao je da "nude Beogradu ono što do sada nije viđeno u javno-privatnom partnerstvu".

- "Delta holding" je spreman da ako postane suvlasnik Sava centra, preuzme eventualni gubitak u poslovanju tog centra. S druge strane, ukoliko poslovanje Sava centra bude pozitivno, kompanija hoće da dobit deli sa Gradom Beogradom - naglasio je Vasić.

On je naveo i da nema dileme da "Delta" može da obnovi i podigne na noge najveći kongresni centar u zemlji.

- Nudimo Beogradu nešto što do sada nije viđeno u javno-privatnom partnerstvu, da eventualni gubitak ide na račun "Delte" kao privatnog partnera, a da eventualnu dobit delimo. Dva su razloga za takvu ponudu. Prvi, veoma smo motivisani za obnovu Sava centra jer znamo šta on znači za kongresni turizam u Beogradu, a i za "Deltin" hotelski biznis. Drugo, "Delta" ima veliko iskustvo u hotelijerstvu, imamo i finansije i kadrove i zato smo optimistični u pogledu rezultata ako dobijemo priliku da upravljamo ovim jedinstvenim kongresnim centrom u zemlji - objasnio je Vasić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading