(FOTO) SRBIN PAZARIO JAHTU OD 1,1 MILION EVRA: NA 40. međunarodnom sajmu nautike prodata najskuplja plovila

Autor:

Vesti

04.04.2018

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najskuplje jahte na Sajmu nautike u Beogradu prodate su već prvog dana bez obzira na to što je za većinu njih trebalo izdvojiti gotovo pola miliona evra!

RepublikaFoto: e-stock/K. CVIJOVIĆ

Prva je otišla najluksuznija - monterej 378se od tričavih 420.000 evra. Ova grdosija duga 11,3 metra funkcioniše kao garsonjera. Ima kompletno opremljenu spavaću sobu, mini kuhinju i kupatilo i uz sve to je i pokretna, šale se prodavci.

Međutim, ovo je samo najskuplja izložena jahta jer ona još paprenija zbog gabarita nije mogla da stane. Čranki 52 (oko 16 metara) od vrtoglavih milion i sto hiljada evra otplovila je i pre zvaničnog početka sajma, a novi vlasnik je naš čovek. Na ovom štandu kažu da su svi izloženi modeli uglavnom prodati.

- To je preko 20 plovila. Izgleda da je kriza prošla jer je svake godine sve veće interesovanje - kažu iz jahting kluba "Goga".

1,1 milion evra košta najskuplja jahta

Ipak, zvezda sajma nije bilo najskuplje plovilo, već jahta domaće proizvodnje "Orka" iz Jagodine. Zanimljivog izgleda koji, kao što sam naziv kaže, podseća na orku, ova jahta plenila je izgledom i nije bilo posetioca koji se nije raspitivao za nju. Kuriozitet je da ju je napravila firma koja se inače bavi proizvodnjom pločastog nameštaja, a dizajn su radila dvojica tek svršenih studenata industrijskog dizajna. Izrađena je za svega četiri meseca.

- Ovo je naš prvenac. Nastao je iz očeve ljubavi prema nautici. Počeli smo da je radimo u oktobru 2017. i imamo da doradimo još par detalja, ali su reakcije fenomenalne. Napravljena je po principu kuće na vodi (water house), ima dnevni boravak, kuhinju, kupatilo i veliku terasu sa ležajem za sunčanje - priča Vuk Vasić, vlasnik.

Cena je 120.000 evra sa punom opremom, a sudeći prema interesovanju, Vasić veruje da će ubrzo dobiti novog vlasnika.

Za one koji bi da pazare plovilo i nemaju hiljade evra, najjeftiniji su gumeni čamci koji se prodaju po ceni od 640 evra. Inače, sajamski popusti se kreću od 10 odsto za skutere do 40 odsto za jahte.

RepublikaFoto: e-stock/K. CVIJOVIĆ
Vodeni bicikl
Cene
  • Skuteri za vodu 7.100-18.230
  • Kajaci 500-2.000
  • Čamci 640-1.500

* Cene su u evrima

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading