OBMANJUJU KUPCE: U "Aromi" smrdi na prevaru!

Autor: Dragana SIMIĆ

Vesti

24.03.2018

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li ste znali da kupovinom dve kutije čipsa pringls u Aromi možete da dobijete na poklon DVD sa filmom koji odaberete? Ukoliko niste znali, ne treba da vas čudi jer informaciju o tome nemaju čak ni oni koji su zaposleni u ovim radnjama.

RepublikaFoto: youtube.com/Aroma marketi
Aroma vara kupce

Redakciji Srpskog telegrafa javio se čitalac koji se požalio da nije znao kako da dođe do filma iako na poleđini ambalaže piše da je neophodno otići na sajt "Pringlsa".  Kupac je pomoć zatražio od trgovca u jednoj od Aroma prodavnica, a nakon odgovora da "ta akcija ne važi kod nas", ostao je dodatno zbunjen. A u to da prodavci ovog trgovinskog lanca ne znaju ni šta prodaju ni koji proizvodi sa sobom nose poklone uverili su se i reporteri našeg lista koji su u Aromi pokušali da dobiju informaciju kako do filma.

Predsednik Pokreta za zaštitu potrošača Petar Bogosavljević kaže za Srpski telegraf da su u takvom slučaju najmanje krivi prodavci, te da je obaveza nadređenih da radnicima dostave takve informacije.

- Sve što se tiče prodaje, bilo kakva novina ili promena, mora da bude rečeno onima koji rade u marketima. Nadređeni su morali da kažu prodavcima da potrošači u Srbiji mogu da dobiju film na taj i taj način. Ipak, mislim da oni svesno zanemaruju te informacije - navodi Bogosavljević. 

Iz "Orbika", distributera za Srbiju iz SAD za "Pringls", kažu za naš list da svaki kupac ima pravo na poklon-film ukoliko kupi dve kutije čipsa.

- Potrebno je da na sajtu "Pringlsa" svaki kupac unese šifre koje se nalaze na dnu kutije. Učesnici promocije onda biraju nagradu po želji i prave nalog, nakon čega šalju zahtev za dobijanje filma - objašnjavaju iz ove kompanije. 

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Čips kojim varaju kupce

"Aroma" u odgovoru preskočila najbitnije

Iz "Arome" su nam poslali odgovor da se radi o onlajn kampanji u kojoj potrošač sam aplicira za nagradu, ostavlja svoje podatke i na adresu mu stiže gratis film. Ipak, na pitanje zašto prodavci u njihovim marketima potrošačima govore da ne mogu da dobiju film ako kupe dva čipsa pringls nisu odgovorili.

S druge strane, na pitanje zašto kao poreklo robe navode lažnu državu Kosovo, odgovorili su sledeće:

- Table, odnosno kasete sa imenima država, kupujemo od svog dobavljača, te one u Srbiju dolaze iz Nemačke i Slovenije. Svim našim maloprodajnim objektima dat je nalog da se provere sve kasete za označavanje cena za voće i povrće i da se pomenuti naziv ukloni ukoliko je negde istaknut. Kontaktirali smo sa našim dobavljačem i rekli da mora da ukloni postojeći naziv nepriznate države Kosovo za naše tržište. Za sve buduće isporuke on će biti uklonjen.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Zemlja porekla - KOSOVO?!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading