TELENOR PRODAO KOMPANIJU U SRBIJI!

Autor: Tanjug

Vesti

21.03.2018

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Telenor grupa potpisala je ugovor o prodaji svog poslovanja u regionu centralne i istočne Evrope sa PPF grupom u vrednosti od 2,8 milijardi evra.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Transakcija uključuje mobilne operacije u Mađarskoj, Bugarskoj, Crnoj Gori i Srbiji i provajdera tehničkih usluga Telenor Common Operation (TnCo), koji su svi u potpunosti u vlasništvu Telenor grupe, navodi se u saopštenju Telenor grupe. 

Telenor operacije u regionu centralne i istočne Evrope imaju udeo od 11,8 milijardi norveških kruna, odnosno 9 odsto u ukupnim prihodima Telenor grupe i 4,1 milijarde norveških kruna ili oko 8 odsto EBITDA u 2017, sa više od 9 miliona korisnika i 3.500 zaposlenih. 


PPF je najveća investiciona grupa u centralno- istočnoj Evropi koja ulaže u različite sektore, uključujući bankarstvo, finansiranje privatnih lica, nekretnine, rudarstvo i telekomunikacije. Među skorašnjim akvizicijama su O2 Čeck Republic od Telefonike 2012. i Nova Broadcasting Group u Bugarskoj 2018. 
RepublikaFoto: Tanjug/Đ. KOJADINOVIĆ
Telenor je u Srbiji kupio kompaniju 2006. godine za 1,5 milijardi evra

- Ovom kupovinom, PPF grupa proširuje svoj telekomunikacioni portfolio na još četiri zemlje i bliži se svom dugoročnom cilju da postane evropski operator srednje veličine, kao i da iskoristi svoje iskustvo za jačanje tržišne pozicije - kaže Ladislav Bartoníček, predstavnik PPF grupe odgovoran za sektor telekomunikacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading