POKLON OD KINEZA: Naš aerodrom dobija najsavremeniji uređaj za pregled prtljaga!

Autor: Republika

Vesti

18.03.2018

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

V.d generalnog direktora AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd Saša Vlaisavljević, na poziv predstavnika kineske korporacije Nuctech, sa saradnicima je posetio sedište i fabričke pogone te korporacije u Pekingu.

RepublikaFoto: Promo foto
Vlaisavljević posetio fabriku u Pekingu

Tom prilikom razgovarao je sa potpredsednikom korporacije Veidong Vangom sa kojim je u decembru prošle godine u Roterdamu potpisao ugovor o donaciji vredan više od million evra.

Ugovorom je predviđeno da Aerodrom Nikola Tesla dobije najsavremeniji uređaj za pregled predatog prtljaga u skladu sa ECAC 3 standardom. 

Uređaj radi na principu kompjuterske tomografije i predstavlja poslednju reč tehnike u oblasti bezbednosti u vazduhoplovstvu. 

Tokom sastanaka dogovoreni su naredni koraci koji se odnose na termin i način isporuke, integraciju sa postojećim transportnim sistemom u sortirnici Terminala 2, umrežavanje sa matriksom, povezivanje radnih stanica i ostale potrebne aktivnosti na implementaciji sistema na Aerodromu Nikola Tesla.

Gospodin Vang zahvalio se na poseti i podršci koju je Aerodrom Nikola Tesla pružio korporaciji Nuctech tokom nedavno održanog vazduhoplovnog samita u Beogradu i odazvao se pozivu direktora Vlaisavljevica da ponovo poseti Srbiju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading