ODUZETO 5.000 LITARA GORIVA: U 2018. godini zatvoreno 19 benzinskih pumpi!

Autor: Tanjug

Vesti

15.03.2018

21:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od početka godine izvršena je kontrola 51 benzinske stanice i nepravilnosti su utvrđene u 25 objekata ili kod 49,02%, dok je mera privremenog zatvaranja izrečena u 19 objekata ili 37,25%, saopštila je Poreska uprava.

RepublikaFoto: pixabay.com

Kako ističu, oduzeto je gotovo 5.000 litara raznih vrsta motornih goriva.

U Poreskoj objašnjavaju da u okviru kontrola evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa, inspektori terenske kontrole Poreske uprave nastavljaju i u ovoj godini sa kontrolama benzinskih stanica na području cele Srbije, u koordinaciji sa Tržišnom i Metrološkom inspekcijom.

- Najčešće utvrđene nepravilnosti su neevidentiranje dela prometa, neizdavanje fiskalnog računa, neprijavljivanje angažovanih radnika, neadekvatni godišnji popisi, nepravilno i neažurno vođenje poslovnih knjiga, kao i nepravilnosti koje se tiču popisa goriva, neproknjiženih manjkova ili nezaduženih viškova robe - navode u Poreskoj upravi.

Podsećaju da je tokom prošle godine kontrolisano 279 benzinskih pumpi, a da su nepravilnosti u poslovanju utvrđene kod 118 ili 42,2%, dok je u više od 100 slučajeva izrečena mera privremenog zatvaranja objekta.


U kontrolama tokom 2017 godine, zbog nepravilnosti u poslovanju benzinskih stanica oduzeto je skoro 50.000 litara raznih vrsta motornih goriva i dodatno obračunat PDV kod svih neobračunatih manjkova ili viškova robe, kažu u Poreskoj upravi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading