Banca Intesa uvećala kredite poljoprivredi za trećinu

Autor: Sponzorisani tekst

Vesti

15.03.2018

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Banca Intesa je 2017. godine povećala iznos novih plasmana registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima za 33,3 odsto u poređenju sa prethodnom godinom, sa 35,4 miliona na 47,2 miliona evra na kraju godine.

Foto: Promo foto

Pored toga, banka je ostvarila i rast broja novih kredita od 18,3 odsto, sa 8.000 na 9.452 na kraju 2017. godine, i povećala broj kreditiranih klijenata za 49,4 odsto na 11.816, potvrđujući svoje opredeljenje da pruža snažnu podršku sektoru poljoprivrede.

Kao rezultat uspešnog poslovanja, Banca Intesa je na kraju 2017. povećala svoje tržišno učešće u segmentu agrara na 14,7 odsto, u poređenju sa 11,2 odsto na kraju 2016. godine.

- Dobri rezultati u ovom segmentu poslovanja govore u prilog personalizovane i kvalitetne ponude koju nudimo poljoprivrednim gazdinstvima, kao i rada na njenom stalnom unapređenju, sa kojim nastavljamo i ove godine. Tako smo pred početak prolećne setve poljoprivrednicima ponudili kredite za nabavku repromaterijala, a pripremamo i povoljne zajmove za podršku proizvođačima koji planiraju da konkurišu za povratna sredstva iz IPARD fondova. Takođe, kao banka koja je prethodne godine odobrila gotovo svaki treći subvencionisani poljoprivredni kredit u Srbiji, nameravamo da učestvujemo i u ovogodišnjem državnom programu kreditiranja agrara - izjavila je Maja Andonov, direktor Sektora za poslovanje sa malim biznisom Banca Intesa.

Krediti za prolećnu setvu dostupni su u iznosu od 100.000 do 5.000.000 dinara, sa nominalnom fiksnom kamatnom stopom od 6,5 odsto na godišnjem nivou i rokom otplate koji je produžen na 18 meseci. Plan otplate moguće je prilagoditi senzonskoj prirodi posla i kredit servisirati u vidu mesečnih, tromesečnih, šestomesečnih ili godišnjih otplata, odnosno, o dospeću.

Za ove kredite registrovana poljoprivredna gazdinstva mogu da apliciraju do 30. 6. 2018. godine, bez obzira da li su klijenti Banca Intesa ili ne.

Reprezentativni primer:
Vrsta kredita Krediti za prolećnu setvu
Valuta kredita RSD
Kriterijum za indeksiranje Nema kriterijuma za indeksiranje
Iznos kredita  1.000.000 RSD
Period otplate 18 meseci
Ukupan iznos za vraćanje  1.071.677,00 RSD
Kamatna stopa (na godišnjem nivou) 6,5% fiksna
EKS (na godišnjem nivou) 7,24%
Troškovi koji padaju na teret korisnika, poznati su u trenutku oglašavanja i ulaze u obračun efektivne kamatne stope
Naknada za obradu kreditnog zahteva 5.000 RSD
2 menice 100 RSD
Izveštaj kreditnog biroa 246 RSD
Uverenje o stanju poreskih obaveza 580 RSD*

* Troškovi koji padaju na teret korisnika, koji ulaze u obračun efektivne kamatne stope, a na čiju visinu Banka nema uticaja. Napominjemo da se radi o okvirnim (prosečnim) iznosima na koje Banka ne utiče, a koji zavise od taksi i naknada sudova, Geodetskog zavoda, premija osgiuranja osiguravajućih kuća i sl.

*    *    *

Banca Intesa ad Beograd, članica Intesa Sanpaolo, je vodeća banka na domaćem tržištu, pouzdan partner za 1,38 miliona klijenata, fizičkih i pravnih lica. Sa neto bilansnom sumom od 4,9 milijarde evra, ukupnim depozitima od 3,4 milijarde evra i ukupnim plasmanima od 2,6 milijarde evra, Banca Intesa predvodi listu najuspešnijih banaka u Srbiji. Zahvaljujući razvijenoj poslovnoj mreži koju čini 158 ekspozitura širom Srbije, najrazvijenijoj mreži bankomata i POS terminala, kao i profesionalnom timu od oko 2.900 zaposlenih, banka ostvaruje stabilne rezultate u svim oblastima poslovanja razvijajući aktivnosti u segmentu poslovanja sa stanovništvom i malim biznisom, privredom i lokalnim samoupravama.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading